historyofandros: Η παρουσίαση στο Ιδρυμα Β&Ε ΓουλανδρήΕίναι χιουμορίστας, άοκνος, αστείρευτος σε ιδέες, δημιουργικά αγχώδης χωρίς να παραδέχεται το άγχος στη ζωή, συμφιλιωμένος με τον χρόνο, γήϊνος και ταυτόχρονα ονειροπόλος. Ένα μεγάλο παιδί, που φιλοσοφεί, απολαμβάνει και δεν σταματά να εργάζεται. Είναι ένας από τους ιδρυτές της ελληνικής τηλεόρασης, πίσω από έναν κινηματογραφικό φακό, χωρίς να επιδιώξει ποτέ του την δημοσιότητα. Αγαπά τις ορτανσίες του και το κτήμα στο Υψηλού, το κρασάκι και την Λιλίκα. Αγαπά τους ανθρώπους, αγαπά την ζωή και την χαίρεται με κάθε τρόπο. Είναι ο Γιώργος Δάμπασης. Και αυτό τα λέει όλα.

historyofandros: Η παρουσίαση στο Ιδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 στο γεμάτο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή ο Γιώργος Δάμπασης παρουσίασε την τελευταία του δουλειά. Την ιστοσελίδα historyofandros.gr. Στόχος; “να καταγραφεί η νεότερη ιστορία της Άνδρου, με έναν τρόπο εύχρηστο, μέσα από εικόνα και ήχο, έτσι ώστε με σύγχρονη τεχνολογία η νεολαία αλλά και ο καθένας μας να βρίσκει ό,τι στοιχεία χρειάζεται στην οθόνη του κινητού του”. Μια ιστορία του νησιού προσβάσιμη με αφετηρία και προορισμό την Άνδρο. Την Άνδρο και τα παιδιά στα σχολεία της, την Άνδρο και την νεολαία, την Άνδρο και το μέλλον. Άλλωστε «Φως της αλήθειας, μάρτυρας των καιρών, δάσκαλος της ζωής είναι η Ιστορία». Χορηγός της ιστοσελίδας ο “Σύλλογος πρὸς διάδοσιν Ὠφελίμων Βιβλίων

historyofandros: Η παρουσίαση στο Ιδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Παρών ο γέροντας Ευδόμικος, συνοδευόμενος από τους μοναχούς Φιλάρετο και Αέτιο της Ι. Μ. Παναχράντου Άνδρου, ο ποιητής πεζογράφος και Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Τίτος Πατρίκιος, ο ακαδημαϊκός κ. Μιχάλης  Τιβέριος – ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στον άνθρωπο Γιώργο Δάμπαση- ο Δ/ντης του Μουσείου του Ιδρύματος κ. Κυριάκος Κουτσομάλλης – ο οποίος μίλησε για τον ίδιο τον σκηνοθέτη και το έργο του, η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Σοφία Βούλτεψη, ο βουλευτής Α’ Αθηνών, Ανδριώτης Νικήτας Κακλαμάνης, η βουλευτής Κυκλάδων κ. Κατερίνα Μονογυιού, οι καθηγητές Πανεπιστημίου κ.κ. Λ. Παλαιοκρασσά και Δ. Κυρτάτας, άνθρωποι του Πνεύματος και της Τέχνης, o επίτιμος πρόεδρος του ΣτΕ κ. Χρίστος Γεραρής, ο νομικός κ. Δημοσθένης Κονάρης, ο εκδότης Γιάννης Μαμάης, η κ. Ειρήνη Βασιλοπούλου, οι κ.κ. Παλαιοκρασσά, Σουσούδη, Λινού, Μαμάη, Αστρά, Σορούλα, Δανιόλου, Μουρίκη, Κουρτέση κ.α. Την εκδήλωση χαιρέτισε με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Για την σελίδα μίλησαν ο μηχανικός Πληροφορικής Ανδριώτης Φίλιππος Κυρτάτας και ο σκηνοθέτης Γιώργος Δάμπασης, ενώ στο πόντιουμ των απαγγελιών στάθηκαν οι κ.κ. Ράνια Κωνσταντινίδου και Βασίλης Πομόνης. Την εκδήλωση συντόνισε η Μαριάννα Φωτοπούλου – Μαργέτη από την Ανδριακή/andriakipress.gr.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε η ταινία του Γιώργου Δάμπαση για τον οραματιστή του internet Μιχάλη Δερτούζο.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.