Ο νέος κύκλος της σειράς συναυλιών του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδή Jazz στο Μουσείο εξερευνά διαφορετικές πτυχές της Μεσογείου αντλώντας έμπνευση από την περιοδική έκθεση «Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου» και ξεκινά στις 12 Ιανουαρίου, με την παράσταση “Sea Through” από την Σαβίνα Γιαννάτου και τον Σπύρο Μάνεση.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου:

εξερευνά διαφορετικές πτυχές της Μεσογείου αντλώντας έμπνευση από την περιοδική έκθεση «Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου» και ξεκινά στις 12 Ιανουαρίου, με την παράσταση “Sea Through” από την Σαβίνα Γιαννάτου και τον Σπύρο Μάνεση.

Μέσα από έναν ζωντανό αυτοσχεδιαστικό διάλογο με τον πιανίστα Σπύρο Μάνεση, η Σαβίνα Γιαννάτου ερμηνεύει τραγούδια από την Κάτω Ιταλία, τη Σαρδηνία, την Κορσική, τον Λίβανο, την Ισπανία, την Ελλάδα και τη Βόρειο Αφρική σε διαφορετικές γλώσσες και ιδιώματα, αναδεικνύοντας τη θάλασσα, τη διαφάνεια και το φως στα ηχοχρώματα της Μεσογείου.

Η ερμηνεύτρια, free jazz vocalist και συνθέτρια Σαβίνα Γιαννάτου έχει συνεργαστεί με πολλούς συνθέτες όπως, μεταξύ άλλων, οι Λένα Πλάτωνος, Νίκος Κυπουργός και Ελένη Καραΐνδρου. Από το 1993 συνεργάζεται με το συγκρότημα “Primavera en Salonico”, με το οποίο έχει κυκλοφορήσει 8 δίσκους και έχει εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο. Η προσωπική της δισκογραφία περιλαμβάνει γύρω στα 30 άλμπουμ με συνθέσεις Ελλήνων και ξένων συνθετών, παραδοσιακά τραγούδια από διαφορετικές χώρες, ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς και πρωτότυπα τραγούδια.

Ο πιανίστας και συνθέτης Σπύρος Μάνεσης έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες της διεθνούς και της εγχώριας τζαζ σκηνής και έχει εμφανιστεί σε πολλές χώρες. Είναι ιδρυτής του Spiral Trio, με το οποίο έχει κυκλοφορήσει τα άλμπουμ “Spiral Trio” (2017) και “Broken Blue” (2022) και έχει υπάρξει μέλος του Chronos Project. Στην προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνονται τα άλμπουμ “Undelivered” (2011), “First Takes” (2016) κ.ά.

Συντελεστές:
Σαβίνα Γιαννάτου: φωνή
Σπύρος Μάνεσης: πιάνο

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Τσάκας

Οργάνωση παραγωγής:
Αναστασία Ταμουρίδου – ARTos & Θέαμα

Πληροφορίες:
Παρασκευή 12 Ιανουαρίου | 20.30
Αμφιθέατρο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Γενικό Εισιτήριο: 20€
Εισιτήριο για B&E Members: 16€

Προπώληση εισιτηρίων: more.com
https://www.more.com/music/jazz-sto-mouseio-savina-yannatou-spyros-manesis

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.