Σχετικά με παραπληροφορητικό δημοσίευμα, μέσου κοινωνικής δικτύωσης που αναφέρει ότι, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Άνδρου δεν έχει προσκαλέσει μέχρι τώρα το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.), ανακοινώνουμε ότι:

Με το Αρ.Πρωτ. Α 5000/15-11-2023 έγγραφο της Γεν. Γραμματείας Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας , ο Δήμος μας όφειλε να προγραμματίσει το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από τις 24-11-2023  την Ειδική Συνεδρίαση Πολιτικής Προστασίας του (Σ.Τ.Ο.) με θέμα την ετοιμότητα αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού εν όψει χειμερινής περιόδου 2023 -2024. Υποχρέωση που δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι το τέλος της θητείας 31-12-2023 εκ μέρους της απελθούσας Δημοτικής Αρχής.
Με την ανάληψη καθηκόντων της, από 01/01/24, η νέα Δημοτική Αρχή καθόρισε τον αρμόδιο εντεταλμένο Δ.Σ. για το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου και άμεσα προσκάλεσε συνάντηση στο Δημαρχείο, τους Προϊσταμένους αρμόδιων Υπηρεσιών Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Λιμεναρχείου και του Εθελοντικού Συλλόγου ΣΕΔΑ, για μια πρώτη ενημέρωση, με ανταλλαγή πληροφοριών, απόψεων και ζητημάτων Πολιτικής Προστασίας.

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι αφορά την ασφάλεια των κατοίκων, καθώς επιλαμβάνεται σε κάθε ζήτημα που προκύπτει, προετοιμάζοντας παράλληλα τις απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη λειτουργία του.

 Εκ του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Άνδρου

                                          Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος

                                                    Γιώργος Τρανάκος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.