Εγκαίνια και βασιλόπιτα του Φολκσ Ανγκλέ Εγκαίνια και βασιλόπιτα του Φολκσ Ανγκλέ

Είναι τουλάχιστον ευχάριστο να βλέπεις νέους ανθρώπους να δραστηριοποιούνται στον γενέθλιο τόπο τους. Όταν μάλιστα δραστηριοποιούνται στον τομέα των σπουδών τους, εκπληρώνοντας ταυτόχρονα τα όνειρά τους, τότε το μέλλον στο νησί είναι ελπιδοφόρο.

Εγκαίνια και βασιλόπιτα του Φολκσ Ανγκλέ Εγκαίνια και βασιλόπιτα του Φολκσ Ανγκλέ

Η Γεωργία Ξανθού είναι απόφοιτη των ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ειδίκευση τους παραδοσιακούς χορούς. Στο νεοϊδρυθέντα σύλλογο Πολιτισμού και Παράδοσης Άνδρου “Φολκς Ανγλέ” ο οποίος εγκαινίασε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 τον Πολυχώρο του ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλές επιδόσεις.

 
Το Δελτίο Τύπου 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΝΔΡΟΥ “ΦΟΛΚΣ ΑΝΓΚΛΕ”

Εγκαίνια και βασιλόπιτα του Φολκσ Ανγκλέ Εγκαίνια και βασιλόπιτα του Φολκσ Ανγκλέ Εγκαίνια και βασιλόπιτα του Φολκσ Ανγκλέ

Το Σάββατο, το απόγευμα 27 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πολυχώρου του στην είσοδο της Χώρας και έκοψαν την πρώτη του Βασιλόπιτα, παρουσία δεκάδων φίλων και μελών του που χόρεψαν και διασκέδασαν ως τα μεσάνυχτα μαζί με τα χορευτικά του σχήματα με παραδοσιακούς χορούς και σκοπούς από την ‘Ανδρο και όλη την Ελλάδα, ενώ έπαιξε η ορχήστρα με τον Βαγγέλη Χαλά στο βιολί και τον Κάρολο  Γιαγιάνη στην κιθάρα.
Ο Αντώνης Κολλημενάκης με την λύρα του πρόσφερε ακούσματα και χορούς από την Κρήτη.
Εγκαίνια και βασιλόπιτα του Φολκσ Ανγκλέ Εγκαίνια και βασιλόπιτα του Φολκσ Ανγκλέ

Τα εγκαίνια τίμησε με την παρουσία της η νέα ‘Επαρχος ‘Ανδρου κ. ‘Αννα Βρεττού, η οποία έκοψε και την Βασιλόπιτα, με τυχερό σύλλογο τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Υδρούσας « ‘Ο ΑΓΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ», Γιάννη Αμιραδάκη
Ο Σύλλογος αποτελεί πολιτιστικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο, ιδρύθηκε με την υπ’ αριθμό 17/2023 διάταξη του Ειρηνοδικείου ‘Ανδρου με σκοπούς μεταξύ άλλων, την ανάδειξη του Ανδριώτικου πολιτισμού και της παράδοσης όπως εκφράζονται μέσα από την παραδοσιακή μουσική, την λαογραφία και τον παραδοσιακό χορό, με την ίδρυση και λειτουργία σχολής για τη διδασκαλία και εκμάθηση παραδοσιακών χορών, ιδιαίτερα στα παιδιά, στους εφήβους και στους νέους.

Εγκαίνια και βασιλόπιτα του Φολκσ Ανγκλέ Εγκαίνια και βασιλόπιτα του Φολκσ Ανγκλέ

Το έργο της διδασκαλίας των παραδοσιακών χορών έχει αναλάβει η Γεωργία Ξανθού, απόφοιτη των ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ειδίκευση τους παραδοσιακούς χορούς”.

Εγκαίνια και βασιλόπιτα του Φολκσ Ανγκλέ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.