Ι. Σαραβάνου: Με 4 προτάσεις για την Πολιτική Προστασία στην Άνδρο“Το διήμερο 24-25 Φεβρουαρίου είχα την τύχη να συμμετάσχω σε ένα σεμινάριο αφιερωμένο στην Πολιτική Προστασία που διοργανώθηκε από το Δήμο Λέσβου.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ανάδειξη επιχειρησιακών στελεχών πολιτικής προστασίας αλλά και η ενημέρωση για τρόπους και τεχνικές αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Εκεί είχα την τιμή να αναλύσω στους συμμετέχοντες το υπόδειγμα της Άνδρου.

Παρουσίασα την προετοιμασία και τα σχέδια εκκένωσης οικισμών της Άνδρου, σε περίπτωση πυρκαγιάς που είχαμε εκπονήσει στη θητεία της Δημοτικής Αρχής του Δημήτρη Λοτσάρη σε συνεργασία με το σύλλογο Εθελοντών, τα σώματα ασφαλείας και την Πυροσβεστική.

Ο τομέας της Πολιτικής Προστασίας είναι πολύ σημαντικός για την Άνδρο. Τα πρώτα λεπτά αντιμετώπισης μιας φυσικής καταστροφής είναι καθοριστικά , μέχρι να έρθει βοήθεια. Αυτό σημαίνει ότι εμείς πρέπει να είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας.

Εμείς, η δημοτική παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ , έχουμε επιλέξει να μιλάμε με προτάσεις. Ο Δήμος έχει συνέχεια, πρέπει να συνεχίσει με πιο αποφασιστικά βήματα στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Σήμερα καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις στη Δημοτική Αρχή και δηλώνουμε έτοιμοι να συνεργαστούμε για να τις υλοποιήσουμε όλοι μαζί. Οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνουν:

1ον) Δημιουργία Δομής Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Άνδρου. Με υπαλλήλους του Δήμου, το Σύλλογο Εθελοντών , με εκπαίδευση και αγορά εξοπλισμού για όλους. Με καταγραφή όλων των μηχανημάτων και των οχημάτων που θα πρέπει να κινητοποιηθούν σε περίπτωση φυσικής καταστροφής στην Άνδρο για να προσφέρουν βοήθεια.

2ον) Ενημέρωση στα σχολεία και στους μαθητές για την αντιμετώπιση σεισμού, προκειμένου να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές.

3ον) Ετήσια άσκηση αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών με τη συνεργασία του Δήμου, της Περιφέρειας, της Πυροσβεστικής, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Εθελοντών.

4ον) Επικαιροποίηση των σχεδίων εκκένωσης οικισμών. 

Ιωάννα Σαραβάνου

Δημοτική Σύμβουλος “Μαζί για την Άνδρο”

Ι. Σαραβάνου: Με 4 προτάσεις για την Πολιτική Προστασία στην Άνδρο

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Από Αερολογίες και γενικότητες είναι πρώτοι οι εκλεγμένοι και μη με τον Λοτσαρη.
    Κανένας δρόμος που να εξυπηρετει τους κατοικους των χωριων κσι την πυρασφαλεια , δεν ανοίχτηκε επί της δημαρχίας του Λοτσαρη.
    Μόνο Λόγια του Αεραααααα !@#€%^&*?

    • Ντροπή να μιλάς έτσι για αυτή τη γυναίκα που έχει προσφέρει τόσα στο νησί! Η χολή και η τοξικότητα σου δεν περιγράφεται! Κατά τα άλλα είστε της ενότητας και της ομόνοιας…μόνο λόγια του αέρααααα

      • Πέτυχε στα μουλωχτά κατά την περίοδο του covid το άνοιγμα Δρόμου προς το σπίτι της στην Λαρδια ;;??

        • Ακόμα κι αν είναι αλήθεια αυτό που γράφεις, ακυρώνει την προσφορά της τόσα χρόνια στο νησί μας; Έλεος κάπου με τόσο φανατισμό…

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.