Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως... στην Άνδρο Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως... στην Άνδρο

‘Το εσπέρας της Παρασκευής, 10 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε τον Εσπερινό και την Ακολουθία ευλογίας των Κολλύβων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεσαθουρίου με την παρουσία του συνόλου των κατοίκων του χωρίου, οι οποίοι τον υπεδέχθησαν με ενθουσιασμό.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως... στην Άνδρο Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως... στην Άνδρο Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως... στην Άνδρο Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως... στην Άνδρο
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στη διδασκαλία της Εκκλησίας περί θανάτου, κολλύβων και αναστάσεως των κεκοιμημένων, ευχαρίστησε τους πιστούς για την αγάπη και τη μέριμνά τους προς τον ιστορικό αυτό Ιερό Ναό και συνεχάρη τον Εφημερεύοντα της Ενορίας Οικονόμο Δημοσθένη Μοναχό για το ποιμαντικό του έργο και στην Ενορία του Αγ. Νικολάου της Μεσσαριάς.
Μετά το πέρας της Ακολουθίας, παρετέθη παραδοσιακή δοχή.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως... στην Άνδρο Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως... στην Άνδρο

Το Ψυχοσάββατο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής «Αγίας», όπου τέλεσε μνημόσυνο πασών των από αιώνων κεκοιμημένων Μοναζουσών αυτής, των αοιδίμων Ιερομονάχων, που την διηκόνησαν, και των αειμνήστων ευεργετησάντων αυτήν.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως... στην Άνδρο Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως... στην Άνδρο

 

 

 

 

Ευχαρίστησε δε και συνεχάρη ιδιαιτέρως την Ηγουμενεύουσα Μοναχή Παρθενία για την αγάπη και την ανύστακτη φροντίδα της προς την πολυαιώνια αυτή Μονή.”

“Κατά την τελεσθείσα, 4 Μαρτίου, Θεία Λειτουργία, υπό του Πρεσβυτέρου Ιακώβου Στεφάνου, στο προευτρεπισμένο από τον κ. Δημ. Γρυμάνη, Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Πάντων, στην Πίσω Μεριά Άνδρου, δίπλα ακριβώς στο Σχολείο τους, οι μαθητές του Μουστακειου Δημοτικού σχολείου, ύστερα από πρωτοβουλία του Εφημερίου Πρεσβυτέρου Δημητρίου Νίκα και των διδασκάλων τους, προσεκόμισαν ο καθένας τα ονόματα των οικείων τους, ζώντων και κεκοιμημένων, στα πλαίσια της ολοκλήρωσης πέντε θεματικών Κατηχητικών Ενοτήτων, που πραγματοποιήθηκαν κάθε Δευτέρα, από 12 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου, με θέμα την Προσκομιδή και την Θεία Λειτουργία, με στόχο τη βιωματική προσέγγιση των παιδιών στην τέλεση της Θείας Ευχαριστίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, πληροφορηθείς την κατηχητική αυτή δραστηριότητα συνεχάρη τους πρεσβυτέρους Ιάκωβο Στεφάνου και Δημήτριο Νίκα και τους εκπαιδευτικούς για την αξιομίμητη αυτή ιεραποστολική πρωτοβουλία τους.”

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.