To δίκτυο ύδρευσης Κοινότητας Άρνης, Δήμου Άνδρου, εντάσσεται στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021 – 2027» μετά την υπογραφή της απόφασης του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου.

Π.Ν.Α. Η Άρνη υδρεύεται με 1.751.620,00 €Το έργο  συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 1.751.620,00 €, εντάσσεται στην Προτεραιότητα «Αειφορική ανάπτυξη και βιώσιμη διαχείριση των πόρων».  Συγχρηματοδοτείται  από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το έργο  «Δίκτυο ύδρευσης Κοινότητας Άρνης, Δήμου Άνδρου», αφορά στην κατασκευή ενός πλήρως λειτουργικού νέου δικτύου ύδρευσης, μήκους αγωγών 13,8 χλμ στην Δημοτική Κοινότητα Άρνης.

Περιλαμβάνει την κατασκευή των απαιτούμενων έργων για τη δημιουργία εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των οικισμών της Δημοτικής Κοινότητας Άρνης. Η τροφοδοσία του δικτύου θα γίνει από παρακείμενη γεώτρηση η οποία έχει ανορυχθεί και βρίσκεται σε φάση έναρξης παραγωγικής λειτουργίας. Στην πράξη περιλαμβάνεται η κατασκευή δεξαμενής αποθήκευσης ύδατος ωφέλιμου όγκου 100 μ3, η κατασκευή σωληνωτού δικτύου ακτινωτής διάταξης, το οποίο θα ξεκινά από την δεξαμενή και θα αναπτύσσεται στους οικισμούς μελέτης, συνολικού μήκους 13.815 μ., η κατασκευή τριών φρεατίων πιεζόθραυσης (ή απόδοσης αγωγών κατάθλιψης), η κατασκευή φρεατίου αντλιοστασίου (Α/Σ) για τη στέγαση δύο αντλιών τύπου booster με παρακείμενο προκατασκευασμένο κτίριο οικίσκου του Α/Σ για τη στέγαση του Η/Μ εξοπλισμού, το σύνολο των λοιπών απαιτούμενων Η/Μ εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, η κατασκευή του απαραίτητου αριθμού διακλαδώσεων για τη σύνδεση των ιδιωτικών παροχών, καθώς και η εγκατάσταση 3 πυροσβεστικών κρουνών.

Ως ημερομηνία έναρξης του έργου ορίζεται η 10/01/2025 και  λήξης η 31/12/2026.

Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Άνδρου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.