Μπορεί η Άνδρος να έφτασε να υπολείπεται βασικών υποδομών σε σχέση με το όνομά της, που παραπέμπει στον εφοπλισμό, στη ναυτοσύνη, στον υλικό και πολιτιστικό πλούτο και η πραγματική εικόνα του νησιού να φθίνει μέρα με την ημέρα, το αποτέλεσμα όμως της προσπάθειας που καταβλήθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους για την επιτυχία της συμμετοχής της στην τουριστική «εκστρατεία» που οργάνωσε το Golden Hall, ως νησί της τέχνης και του πολιτισμού είναι πραγματικά αξιοσημείωτο.

Συγκεκριμένα, στο Golden Hall φιλοξενήθηκε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα πολιτισμού, παράδοσης, ναυτοσύνης και προστασίας του περιβάλλοντος από το νησί της Άνδρου. Σε συνεργασία με τον Δήμο Άνδρου, από τις 17 Μαΐου έως και την 8η Ιουνίου, στο ισόγειο και στον 1ο όροφο του εμπορικού κέντρου, διοργανώθηκαν εκθέσεις παρουσιάσεις και δρώμενα με σκοπό την προβολή του νησιού.
Το Ίδρυμα Β. και Ε. Γουλανδρή παρουσίασε την εκθεσιακή και εκδοτική του δραστηριότητα των τελευταίων 34 ετών, καθώς και την έκθεση γλυπτικής που διοργανώνει με έργα από τη Συλλογή του Ιδρύματος, με τίτλο «Διαδρομές στη Γλυπτική του 20ου αιώνα».
Το Ίδρυμα Π. και Μ. Κυδωνιέως, με τίτλο «Αινίγματα του Ρεαλισμού», παρουσίασε γλυπτά και ζωγραφική από τις εκθέσεις του καθιερωμένου εικαστικού θεσμού «ΠΛΟΕΣ». Τα έργα αφορούν δημιουργίες νεότερων και σύγχρονων καλλιτεχνών, ορισμένους από τους οποίους θα γνωρίσουν οι επισκέπτες φέτος στην Άνδρο.
Το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης και Λαογραφίας στη Χώρα της Άνδρου, συμμετείχε με εκθέματά του αλλά και με έργα του Δημήτρη Ταλαγάνη του οποίου τα έργα θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι στο νησί. Το μουσείο στεγάζεται σε παλαιό εργοστάσιο πάγου (οίκημα που χρονολογείται από τον περασμένο αιώνα) και αναπαλαιώθηκε από τους ιδρυτές του μουσείου, Μάριο Βασιλόπουλο και Ειρήνη Μαντζαβελάκη, για να στεγάσει τις ανδριώτικες συλλογές.
Ακόμη, η Καϊρειος βιβλιοθήκη παρουσίασε το σημαντικό εκδοτικό και πολιτιστικό έργο που έχει δημιουργήσει στην Άνδρο στα χρόνια της λειτουργίας της.
Επιπλέον, το περιβαλλοντικό πρόγραμμα Life, με το οποίο ενισχύεται και προστατεύεται η βιοποικιλότητα της Άνδρου, βρέθηκε στο Golden Hall για να δώσει ένα μάθημα φροντίδας του περιβάλλοντος.
Παράλληλα, το Ναυτικό Μουσείο Άνδρου παρουσίασε μέρος των εκθεμάτων του που περιλαμβάνει, παραδοσιακές ανδριώτικες στολές, ομοιώματα πλοίων, ναυτικά έγγραφα, αντικείμενα πλοίων, φωτογραφίες, ακουαρέλες και λιθογραφίες.
Οι επισκέπτες των εκθέσεων και των παρουσιάσεων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια αναδρομή στο παρελθόν της Άνδρου μέσα από την απεικόνιση αρχαιολογικών χώρων και βυζαντινών μνημείων, ακουμπώντας ταυτόχρονα το μέλλον μέσα από την παρουσίαση του Ψηφιακού Μουσείου που ετοιμάζεται στο νησί.
Το τουριστικό περίπτερο, στην είσοδο του Εμπορικού Κέντρου, φιλοξένησε τη φωτογραφική αποτύπωση του νησιού, τα μονοπάτια, τις παραλίες ενώ διένειμε έντυπο και σε ηλεκτρονική μορφή υλικό καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, προκειμένου οι επισκέπτες να πλοηγηθούν μέσω των ιστοσελίδων των επαγγελματιών (καταλυμάτων και εστίασης) σε όλο το νησί.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.