Όσοι έχουν δοκιμάσει την μαγειρική του σίγουρα δεν εκπλήσσονται καθόλου με το νέο, πόσο μάλλον όσοι παρακολουθούν εδώ και χρόνια την ενασχόληση και το πάθος του με την παραδοσιακή γαστρονομία στις Κυκλάδες.

Πάθος που ξεκίνησε να υλοποιεί με το Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας στα Φάλλικα της Ανδρου για να αγκαλιάσει στην συνέχεια όλες σχεδόν τις Κυκλάδες. «Το βραβείο του Χρυσού Σκούφου απενεμήθη στον Πρόεδρο της ΝΕΤΠ Κυκλάδων Γιώργο Δάμπαση από την Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων κατά τη διάρκεια του δεύτερου διεθνούς φόρουμ γαστρονομίας που οργανώθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Ανατολικού Αεροδρομίου, στο Ελληνικό. Το τιμητικό αυτό βραβείο προσφέρθηκε στο γνωστό σκηνοθέτη για την πολυσχιδή δραστηριότητά του στην προβολή της παραδοσιακής γαστρονομίας των Κυκλάδων.

Ο Γιώργος Δάμπασης μετά την πολύχρονη ενασχόλησή του με το Φεστιβάλ γευσιγνωσίας στην ΄Ανδρο, διοργάνωσε το καλοκαίρι που μας πέρασε το Φεστιβάλ του Σφουγκάτου στην Κύθνο. Τιμητικό βραβείο έχει αποσπάσει επίσης από το Δήμο Εξωμβούργου της Τήνου για τη διαφημιστική προβολή του Φεστιβάλ της Αγκινάρας.

Στο πλαίσιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού Κυκλάδων, ο Γιώργος Δάμπασης ολοκλήρωσε πρόσφατα την παραγωγή έξι συνολικά DVD με τις συνταγές που συγκέντρωσε από όλα τα νησιά των Κυκλάδων. Οι ταινίες αυτές παραδόθηκαν ήδη στην ΕΤ-1 η οποία και θα τις προγραμματίσει για προβολή στις αρχές του Μαρτίου. Παράλληλα η κουζίνα των Κυκλάδων θα διαφημιστεί και από το δορυφορικό δίκτυο της κρατικής τηλεόρασης. Οι ταινίες αυτές διατίθενται δωρεάν από τη Νομαρχία Κυκλάδων στα Επαρχεία, τους Δήμους και τους επαγγελματικούς φορείς και αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο προβολής του εναλλακτικού τουρισμού».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.