«Η ενεργοποίηση του άρθρου 101 του Συντάγματος, τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Εσωτερικών, Δ. Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπη Παυλόπουλου και των βουλευτών Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση, Λευκάδας κ. Θεόδωρου Σολδάτου και Χίου κ. Γιάννη Κοσμίδη, που πραγματοποιήθηκε στις 2-2-2009 με αντικείμενο τη βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης στις νησιωτικές περιοχές και την ιδιαίτερη πρόνοια που οφείλει να επιδεικνύει η πολιτεία για τη νησιωτική περιφέρεια.

Οι Βουλευτές επισήμαναν  την ανάγκη η Πολιτεία να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία για την εξειδίκευση του άρθρου 101 του Συντάγματος, αποδεικνύοντας στην πράξη το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που οφείλει να επιδεικνύει για τις νησιωτικές  περιοχές. Σύμφωνα με το άρθρο 101 του Συντάγματος, το οποίο ψηφίστηκε στην πρόσφατη αναθεώρηση μετά από πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, η Δημόσια Διοίκηση υποχρεούται να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους.

Οι Βουλευτές έθεσαν στον Υπουργό το θέμα της έλλειψης προσωπικού σε αρκετές δημόσιες υπηρεσίες των νησιών και πρότειναν οι κάτοικοι να έχουν προτεραιότητα στις προσλήψεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα που πραγματοποιούνται στα νησιά τους και αυξημένη μοριοδότηση στους σχετικούς διαγωνισμούς. Μέτρο που αναμένεται να  κρατήσει τους νέους ανθρώπους στη νησιωτική περιφέρεια, να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και να περιορίσει το απαράδεκτο φαινόμενο να προσλαμβάνονται σε νησιωτικές περιοχές δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι στη συνέχεια επιδιώκουν την μετάθεσή τους στην Αθήνα ή στην ηπειρωτική χώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.