Κύριε Πρόεδρε,

Πριν στεγνώσει το μελάνι των δυο επιστολών μας μέσα από τις οποίες σας περιγράφουμε τα συσσωρευμένα προβλήματα και όχι μόνο που υπάρχουν στις μονάδες των νησιών για τα οποία αναμένουμε τις πρωτοβουλίες σας προκειμένου να επιλυθούν ένα ακόμα πρόβλημα ήρθε να προστεθεί σε αυτά.

. Ένα πρόβλημα που εντάσσεται στα πλαίσια της δήθεν περικοπής δαπανών και έχει να κάνει με την κατάργηση των βαρδιών στον Α.Σ.Π. Επειδή δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιος έδωσε αυτή την εντολή για να επανέλθει το θέμα του Α.Σ.Π. Ανδρου ξανά στην επικαιρότητα. Μια εντολή που και ο τελευταίος εργαζόμενος στα νησιά γνωρίζει ότι δεν σκοπεύει στην περικοπή δαπανών αλλά αλλού.

Μια εντολή που στοχεύει στην επαναφορά ενός κλίματος που ξαναέζησαν οι εργαζόμενοι των νησιών πριν από μερικά χρόνια στην εποχή του τότε κραταιού Σιδερή ο οποίος στην ασχετοσύνη του πίστευε ότι τα νησιά είναι λιγνιτικοί σταθμοί, αγνοώντας παντελώς ότι το Αιγαίο είναι χώρος «Αδάμαστος», αγνοώντας ότι άλλο είναι το εθνικό δίκτυο μεταφοράς της ενέργειας με πυλώνες και άλλο είναι η εναπόθεση υπογείου καλωδίου και μάλιστα χωρίς την ύπαρξη βράχου στον αφιλόξενο και ταραγμένο πυθμένα του Αιγαίου. Δυστυχώς κάποιοι πολύ γρήγορα ξέχασαν την γελοιοποίηση της επιχείρησης στην Κάσο και παλαιότερα στην Ζάκυνθο και Κεφαλονιά και τα δεινά που επέφερε η έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας στους κατοίκους αυτών των νησιών. Κάποιοι προφανώς αγνοούν ότι με τέτοιες συμπεριφορές το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δημιουργούν ανασφάλεια και αρνητικό κλίμα στους κατοίκους των υποψηφίων νησιών για καλωδιακή διασύνδεση με το εθνικό δίκτυο.

Εάν πράγματι κάποιοι θέλουν να κάνουν οικονομία στην επιχείρηση είμαστε διατεθειμένοι να τους βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μας. Πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι η οικονομία στις μονάδες δεν επιτυγχάνεται με την κατάργηση της βάρδιας του Α.Σ.Π. Ανδρου, η οποία σαν πράξη το μόνο που θα πετύχει είναι να θέσει σε κίνδυνο την εύρυθμη και ασφαλή ηλεκτροδότηση της Ανδρου και της Τήνου. Όπως και οικονομία δεν επιτυγχάνεται με τον παροπλισμό των έμπειρων τεχνικών της Ανδρου και την αλλαγή του αντικειμένου τους από τεχνίτες σε «σεκιουριτάδες» τέτοιους έχετε πάρει σε πολλά νησιά και μάλιστα δεν ξέρουμε πιο στόχο εξυπηρετούν, πάντως όχι την φύλαξη των εγκαταστάσεων, το μόνο σίγουρο είναι ότι εξυπηρετούν τους ημέτερους ιδιοκτήτες αυτών των εταιρειών.

Εάν πράγματι κάποιοι ήθελαν να κάνουν οικονομία θα έπρεπε να είχαν αξιοποιήσει στο έπακρο, το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό της Δ/νσης Περιφερείας Νήσων (Συνεργείο Κατασκευών – Συνεργείο Ασπροπύργου) και δεν θα μετέτρεπαν τα νησιά και τις μονάδες σε τόπο καλοκαιρινών διακοπών και μάλιστα με εκτός έδρας αμοιβή για εργαζόμενους που δεν έχουν καμία σχέση με τα νησιά και το αντικείμενο της Δ.νσης Περιφερείας Νήσων. Εάν πράγματι ήθελαν την οικονομία στην Δ.Π.Ν. δεν θα προέβεναν στη σπάταλη αγορά περιττών ανταλλακτικών γεμίζοντας με αυτά τις αποθήκες των νησιών για μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που έχει κλείσει ο κύκλος της ζωής τους προ πολλού. Για όλα αυτά σας καλούμε να παρέμβετε και να αποτρέψετε την επανάληψη μιας τέτοιας αποτυχημένης συνταγής. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο τότε πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παλαιοκρασσάς όταν επιχειρήθηκε ξανά να γίνει κάτι τέτοιο το απέτρεψε, διότι ο ίδιος είχε ίδια άποψη του τι σημαίνει να έχει ένα σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε καθημερινή ετοιμότητα σε ένα νησί όπως είναι η Ανδρος και μάλιστα μεγάλης νευραλγικής σημασίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος Νικ. Κοτσιλίτης

Ο γεν. γραμματέας Ιάκωβος Γιαννίσης

Τα μέλη

Κοινοποίηση: Βουλευτές Νομών Αιγαίου, Νομάρχες Νομών Αιγαίου, ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ/ Παλμός

Σημείωση Ανδριακής: Για άλλη μια φορά στο όνομα της γενικότερης κρίσης διακυβεύεται η ασφάλεια των κατοίκων των νησιών μας που κινδυνεύουν να μείνουν πραγματικά στο σκοτάδι σε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων… Αξίζει;

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.