Προληπτικός Ελεγχος στην Άνδρο

Μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε το 2007 η ενημερωτική καμπάνια για την οστεοπόρωση στο νησί με πρωτοβουλία του Προέδρου Κέντρου Υγείας Άνδρου, κο Θεοδόση Σουσούδη, ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση σε συνεργασία με το Ορθοπεδικό Τμήμα του Κέντρου Υγείας Άνδρου και υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Κυκλάδων αλλά και την υποστήριξη του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουν την Παρασκευή 12 & το Σάββατο 13 Ιουνίου 2009 με θέμα: «οστεοπόρωση, η σιωπηλή επιδημία».

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη, την υγιεινή διατροφή, την άσκηση, την ψυχολογία, την εμμηνόπαυση κ.α.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δύο κύρια μέρη: την πραγματοποίηση δωρεάν μετρήσεων οστικής πυκνότητας και την διεξαγωγή ενημερωτικών ομιλιών από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Οι μετρήσεις οστικής πυκνότητας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12/6 από τις 9:00 έως τις 14:00 & το Σάββατο 13/6 από τις 9:00 – 14:00 στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου. Οι μετρήσεις οστικής πυκνότητας θα πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 694 32 51 965 κα Ελένη Αθανασίου.

Το Σάββατο 13/6 το απόγευμα στις 18:30 θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Η είσοδος για τις ομιλίες είναι ελεύθερη για όλους.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση αφορά άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις. Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση πρεσβεύει πως η ενημέρωση αποτελεί την αρχή της πρόληψης και της σωστής αποκατάστασης και συμβουλεύει τόσο τους νέους όσο και τους μεγαλύτερους να παρακολουθούν θέματα υγείας ακόμη κι αν δεν τους αφορούν άμεσα.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO). Ο Σύλλογος, ο οποίος αριθμεί 7.500 και πλέον μέλη, αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται.

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν και να επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.

Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.

Αποτέλεσμα της πολύχρονης αυτής προσπάθειας ήταν ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση να κατακτήσει την πρώτη θέση για την εξέχουσα πορεία του, μεταξύ 186 χωρών, στο Παγκόσμιο Συνέδριο που διεξήχθη στο Miami των Ηνωμένων Πολιτειών τον Δεκέμβριο του 2007.

Τηλ. Επικοινωνίας: 210 8018123, 210 6280698, email:info@osteocare.gr,                           URL: www.osteocare.gr

Το Κέντρο Υγείας Άνδρου λειτουργεί από το 1986 με την σημερινή του μορφή και απασχολεί πάνω από 30 άτομα. Απαρτίζεται από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων όπως, γενικής ιατρικής, παθολόγο, καρδιολόγο, χειρουργό, ορθοπαιδικό, παιδίατρο, μικροβιολόγο, οδοντίατρο καθώς και από παραϊατρικό προσωπικό, το οποίο παρόλές τις ελλείψεις, καταβάλλει μέγιστη προσπάθεια για την 24ωρη ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Η υπάρχουσα Διοικούσα Επιτροπή προσπαθεί μέσα από διάφορες ενέργειες, όπως αυτή της διοργάνωσης της εκδήλωσης με θέμα την οστεοπόρωση, να δημιουργήσει δεσμούς με σύγχρονα κέντρα προκειμένου οι κάτοικοι της Άνδρου να έχουν παροχές και ενημέρωση αντίστοιχες με τους πολίτες μεγάλων αστικών κέντρων.

Τηλ. Επικοινωνίας με το Κέντρο Υγείας Άνδρου: 22820 22222

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.