Συνάντηση Γ. Βρούτση  – Α. Νάκου

«Το μεγάλο πρόβλημα της αποκομιδής απορριμμάτων και καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων των νησιών των Κυκλάδων εν’ όψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου έθεσε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης στον Υφυπουργό Εσωτερικών  κ. Αθ. Νάκο σε συνάντηση τους, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων μετέφερε και ανέλυσε στον Υπουργό το δίκαιο αίτημα της ΤΕΔΚ Κυκλάδων και των Δημάρχων περί άρσης της νομοθετικής  απαγόρευσης για την ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας από τους Δήμους και τις Κοινότητες των νησιών μας σε φυσικά και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Ανταποκρινόμενος στο αίτημα του κ. Βρούτση, ο κ. Νάκος δεσμεύθηκε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή  νομοθετική διάταξη με την οποία θα νομιμοποιούνται για το διάστημα από 1.1.2009 έως 31.12.2009 οι συμβάσεις των ΟΤΑ του νομού Κυκλάδων και ολόκληρης της χώρας σχετικά με την ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτες.  Επίσης, ο κ. Νάκος ενημέρωσε τον κ. Βρούτση ότι μέχρι το τέλος  Ιουνίου σε συνάντηση που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών θα καθορισθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την οριστική λύση του προβλήματος σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος και την ΠΟΕ- ΟΤΑ.

Όπως είναι γνωστό, η υπάρχουσα νομική απαγόρευση ανάθεσης υπηρεσιών καθαριότητας από τους Δήμους και τις Κοινότητες των νησιών μας σε ιδιώτες δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα κατοίκων και επιχειρήσεων. Η πλειοψηφία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα δημιουργίας υπηρεσιών καθαριότητας με προσωπικό το οποίο να απασχολείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.