Το Επαρχείο Άνδρου στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Καλοκαίρι 2009 διοργανώνει αυτοτελώς ή συνδιοργανώνει με φορείς της Άνδρου τις κατωτέρω εκδηλώσεις:

* «Μηχανήματα του Ιστορικού Τυπογραφείου «Καραουλάνη», διοργανωτής Καϊρειος Βιβλιοθήκη με τη συμμετοχή του Επαρχείου Άνδρου – Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων. Το Ιστορικό Τυπογραφείο Καραουλάνη ιδρύθηκε το 1982 και λειτούργησε μέχρι το 1963. Η έκθεση θα λάβει χώρα στο παράρτημα της Καϊρειου Βιβλιοθήκης (οικία Μ.Ε. Κυδωνίεως, στη Χώρα της Άνδρου). Η έκθεση θα λειτουργεί από τον Ιούλιο έως και τον Οκτώβριο του 2009.

«Έκθεση Λαϊκών Μουσικών Οργάνων» διοργάνωση: Μουσείο Ελληνικών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη, Κέντρο Εθνομουσικολογίας (ΜΕΛΜΟΚΕ), Καϊρειος, Επαρχείο Άνδρου – Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων, Δήμος Άνδρου. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη Χώρα της Άνδρου στο παράρτημα της Καϊρείου Βιβλιοθήκης (οικία Μ.Ε. Κυδωνιές) από 3 Ιουλίου 2009 έως και Οκτώβρη 2009.

«Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Αρόδο – πορθμεία και βαρκάρηδες της Άνδρου», διοργάνωση Φιλοπρόοδος Ομίλος Γαυρίου «ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ», συνδιοργανωτής Επαρχείου Άνδρου – Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων. Η έκθεση αφορά φωτογραφίες πλοίων της γραμμής για Άνδρο μέχρι το 1965, βαρκάρηδες που παραλαμβάνουν με τις βάρκες τους επιβάτες και εμπορεύματα, φωτογραφίες της εποχής από Γαύριο, Μπατσί, Χώρα και Κόρθι. Το φωτογραφικό υλικό είναι από τις συλλογές των εφοπλιστών Τόγια και Π. Σπυρόπουλο.

«Μουσική βραδιά αφιέρωμα στον ποιητή Ν. Καββαδία» διοργάνωση Φιλοπρόοδος Όμιλος Γαυρίου «ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ» και τη συμμετοχή του Επαρχείου Άνδρου – Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων. Μουσικό αφιέρωμα στον ποιητή Ν. Καββαδία από δεκαμελή ορχήστρα του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας Αττικής. Θα πραγματοποιηθεί στο Γαύριο Άνδρου 1 Αυγούστου 2009.

«8η Συνάντηση Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών», διοργάνωση Σύλλογος Γυναικών Άνδρου, με τη συνδιοργάνωση του Επαρχείου Άνδρου – Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Χώρα της Άνδρου στις 26.6.09 και στο Μπατσί στις 27.6.09 με τη συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων της Αμοργού, της Άρτα και του Πολιτιστικού Συλλόγου Φελλού.

«20ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Άνδρου», Μουσικός Σύλλογος Άνδρου με τη συνδιοργάνωση του Επαρχείου Άνδρου – Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων. Η παράσταση δόθηκε στον Θερινό Κινηματογράφο Χώρας Άνδρου με τη συμμετοχή των χορωδιών: Μικτή Χορωδία Μουσικού Ομίλου Σύρου, Μικτή Δημοτική Χορωδία Καλαμπάκας, Φίλοι Μοντέρνας Μουσικής.

«Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» διοργάνωση Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων – Επαρχείο Άνδρου.Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, η παιδική παράσταση που κέρδισε το παιδικό κοινό το χειμώνα στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου ταξιδεύει τώρα και στην Άνδρο προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να βρεθούν κοντά στις περιπέτειες της αγαπημένης τους ηρωϊδας που ακολούθησε το άσπρο κουνέλι και βρέθηκε στη Χώρα των Θαυμάτων. Η παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 12 Ιουλίου 2009 στην πλατεία Γηροκομείου Χώρας Άνδρου

Συναυλία με το νεανικό καλλιτεχνικό σχήμα «OKTANA COLLECTIVE» με ποίηση – μουσική – χορό, διοργάνωση Επαρχείο Άνδρου Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Αφανούς Ναύτη, στις 14 Αυγούστου 2009

Παιδικές Παραστάσεις Καραγκιόζη σε διάφορα χωριά της Άνδρου, διοργάνωση Επαρχείο Άνδρου, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.