ΕΠΑΡΧΕΙΟ  ΑΝΔΡΟΥ Προς: 1. Φερόμενους ιδιοκτήτες απαλλοτρίωσης Αϊπάτια Όρμος μέσω Δήμου Κορθίου 2. Δήμο Κορθίου 3. Κοινοπραξία Α. Συμβουλίδης – Γ. Μωραϊτης  Μεσσαριά Άνδρου

ΘΕΜΑ: Οδηγίες σε συνέχεια της Αριθ. 12/2009 Απόφαση Ειρηνοδικείου Άνδρου για το έργο «Βελτίωση οδού Αϊπάτια – Όρμος Κορθίου ν. Άνδρου» ΣΧΕΤ: H με Αριθ. 12/2009 Απόφαση Ειρηνοδικείου Άνδρου

Με την με Αριθ. 12/2009 Απόφαση Ειρηνοδικείου Άνδρου απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που αφορούν στη νομιμότητα της απαλλοτρίωσης των παρόδιων ιδιοκτησιών. Επειδή στο σκεπτικό της ανωτέρω απόφασης περιλαμβάνονται δικαστικά συμπεράσματα που αναφέρονται στο σύνολο της απαλλοτρίωσης και στο σύνολο των παρόδιων ιδιοκτησιών και ιδιοκτητών, σας ενημερώνουμε για μία ακόμα φορά για τα εξής τα οποία έγιναν αποδεκτά από την ως άνω δικαστική απόφαση.

1.      Η όλη διαδικασία της κήρυξης της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, της καταβολής των αποζημιώσεων και της ενημέρωσης των ιδιοκτητών για την απομάκρυνση κάθε εμποδίου από τα απαλλοτριωθέντα τμήματα έγινε νόμιμα, νομότυπα και έγκυρα, συνεπώς κανένας ιδιοκτήτης δεν έχει δικαίωμα να προβάλλει καμία αντίρρηση στην κατασκευή του έργου σύμφωνα με τη μελέτη.

2.      Η αναζήτηση των αποζημιώσεων από τους ιδιοκτήτες είναι δικό τους αποκλειστικό θέμα που δεν αφορά στο έργο.

3.      Τα απαλλοτριωθέντα τμήματα δεν ανήκουν στους πρώην ιδιοκτήτες τους αλλά στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων, συνεπώς καμία εξουσία δεν έχουν επ’  αυτών.

Μετά τα ανωτέρω παρακαλούνται: α) ο Δήμος Κορθίου να γνωστοποιήσει το παρόν έγγραφο στους παρόδιους ιδιοκτήτες κατά μήκος του δρόμου που δεν έχει ακόμα εκτελεστεί το έργο και να δώσει στο παρόν έγγραφο τη δημοσιότητα που απαιτείται. β) η εργολήπτρια κοινοπραξία «Α. Συμβουλίδης – Γ. Μωραϊτης» να συνεχίσει απρόσκοπτα την εκτέλεση του υπολοιπομένου έργου χωρίς να αποδέχεται οποιαδήποτε κωλυσιεργία.

γ) Οι παρόδιοι ιδιοκτήτες να διευκολύνουν σύμφωνα με τα ανωτέρω την εκτέλεση του έργου απομακρύνοντας κάθε κινητή κατασκευή ή αντικείμενα που δεν έχουν ακόμα απομακρυνθεί.

  Ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία που κοινό στόχο έχει την ολοκλήρωση του εν λόγω σημαντικού έργου υποδομής για το Κόρθι.

 Ο Επάρχος Ανδρου

Μαλταμπές Ιωάννης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.