Πρώτο αλλά καθοριστικής και ουσιαστικής σημασίας βήμα συνεργασίας του Επαρχείου Άνδρου και με τους τρεις Δήμους του νησιού.  Το πρόγραμμα Στρατηγικός Σχεδιασμός για την Ανάπτυξη της Άνδρου αφορά στον από κοινού σχεδιασμό των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νησιού Α΄ και Β΄ βαθμού των στρατηγικών επιλογών που έχει το νησί ως προς την προώθηση της τοπικής και εσωτερικής ανάπτυξής. Η Προγραμματική Σύμβαση του προγράμματος Στρατηγικός Σχεδιασμός για την Ανάπτυξη της Άνδρου ύψους 45.000€ συνάφθηκε μεταξύ της Νομαρχίας Κυκλάδων και των τριών Δήμων του νησιού.

Το πρόγραμμα Στρατηγικός Σχεδιασμός για την Ανάπτυξη της νήσου Άνδρου είναι το πρώτο που εκτελείται στις Κυκλάδες και προέκυψε από την ανάγκη αφ΄ενός προσδιορισμού ενός ολοκληρωμένου και σύγχρονου πλαισίου εντός του οποίου θα κινηθούν οι διοικητικές υπηρεσίες του νησιού στο μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο μέλλον αλλά και της αποτελεσματικότερης ανταπόκρισης των συμμετεχόντων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ρόλο τους για συστηματική και συντονισμένη δράση με βάση ένα συνεκτικό αλλά και ευέλικτο πρόγραμμα προσανατολισμένο σε μετρήσιμα αποτελέσματα που θα καλύπτει όλο το φάσμα των απερχομένων αγαθών και υπηρεσιών (κοινωνικών και περιβαλλοντικών υπηρεσιών, τεχνικών έργων υποδομής κ.λπ.)Το πρόγραμμα εκτελεί η εταιρεία Planning Σύμβουλοι Οργανώσεως Επιχειρήσεων ΑΕ η οποία έχει την υποχρέωση να ολοκληρώσει την ανάλυση του εσωτερικού περιβάλλοντος της Άνδρου, την ανάλυση των εξωτερικών παραγόντων που επηρεάζουν την ανάπτυξη του νησιού, τη διενέργεια SWOT Analysis, την παρουσίαση των συμπερασμάτων καθώς και την ανάλυση των τακτικών και στρατηγικών επιλογών και κατευθύνσεων της Άνδρου.Ήδη λοιπόν έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση στοιχείων και πληροφοριών από τους Δήμους και το Επαρχείο της Άνδρου όσον αφορά στα έργα που εκτελούνται και σ΄ εκείνα που έχουν προγραμματιστεί για το μέλλον καθώς και στα οικονομικά στοιχεία των Δήμων. Επίσης οι εκπρόσωποι της εταιρείας  έχουν προβεί σε προσωπικές συνεντεύξεις με τον Έπαρχο και τους Δημάρχους του νησιού για την πλήρως εμπεριστατωμένη μελέτη των στοιχείων και πληροφοριών ώστε να προχωρήσει η εκπόνηση της εν λόγω μελέτης.Το τελικό προϊόν της μελέτης θα βοηθήσει τους φορείς του νησιού στην  υποβολή προτάσεων για την ένταξη έργων σε προγράμματα, αφού η εκάστοτε πρόταση θα συνοδεύεται από την ειδική μελέτη του Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Άνδρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.