Με προσωπική παρέμβαση του Νομάρχη Κυκλάδων Δημήτριου Μπάιλα, ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά προβλήματα και η Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.. Φώφη Γεννηματά υπέγραψε το σχέδιο της αιτούμενης άδειας σκοπιμότητας για τη λειτουργία στην Άνδρο Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης, την οποία επιμελήθηκε εξολοκλήρου ο ίδιος ο Έπαρχος Άνδρου κ. Ιωάννης Μαλταμπές και τη συνέταξε μετά από συνεννόηση με τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και με την πλήρη συνεργασία του κ. Φίλιππου Μωραίτη.

Έτσι δόθηκε η άδεια σκοπιμότητας για την ίδρυση Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης στο νησί μας ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα του Συλλόγου Νεφροπαθών  που απορρέει από την ανάγκη κάλυψης των αναγκών των συγκεκριμένων ασθενών (νεφροπαθών) του νησιού αλλά και της ευρύτερης περιοχής καθώς και των περιστατικών που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Την υπογραφή επίσπευσε, με την προσωπική του παρουσία, ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Γ. Παπαμανώλης και η άδεια βρίσκεται ήδη στα χέρια του Νομάρχη. Ως γνωστόν η εν λόγω Μονάδα θα υλοποιηθεί από το Κληροδότημα Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη. Ήδη ο Έπαρχος Άνδρου σε συνεργασία με το Κληροδότημα ετοιμάζουν τα δικαιολογητικά για να τα υποβάλλουν στη Ν. Α. ώστε να εκδοθεί η άδεια ίδρυσης, η οποία θα σταλεί στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να γνωμοδοτήσει το ΚΕΣΥ και να εκδοθεί η απόφαση επιστημονικής διασύνδεσης της Μονάδας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών κ. Ιωάννα Λεβαντή προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Με πολλή χαρά σας ανακοινώνω ότι η υπουργός Υγείας κ. Μ. Ξενογιαννακοπούλου σε προσωπική μας επικοινωνία μου γνωστοποίησε ότι η αρμόδια υπουργός κ. Φ. Γεννηματά υπέγραψε για την δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νησί μας.

Άλλο ένα μεγάλο βήμα προς την υλοποίηση του ονείρου μας. Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας αλλά αν έχουμε όλους εσάς δίπλα μας σίγουρα θα φτάσουμε στην επίτευξη του στόχου μας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.