Έπαρχος Ανδρου προς Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής  κ. Κωνσταντίνα Μπριμπίλη

Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

Η Άνδρος έχει από χρόνια διασυνδεθεί με το ηπειρωτικό δίκτυο μεταφοράς ρεύματος έχοντας αποδεχτεί την ύπαρξη υποσταθμού και πυλώνων  που η τοποθέτησή τους στα νησιά έχει κριθεί αντισυνταγματική από το ΣτΕ (ευαίσθητα οικοσυστήματα). Πριν από αυτό η Άνδρος ηλεκτροδοτούνταν από τον ΑΣΠ που τροφοδοτούσε και το νησί της Τήνου.

Σήμερα το εργοστάσιο της ΔΕΗ είναι σε ψυχρή εφεδρεία αλλά συνδράμει τουλάχιστον δύο – τρεις φορές το χρόνο σε περίπτωση βλαβών του δικτύου στην Εύβοια για να καλύψει τις ανάγκες και των δύο νησιών.

Μετά την αφαίρεση όμως πριν από δύο χρόνια ενός ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους από τον ΑΣΠ Άνδρου, υποτίθεται προσωρινά για να καλύψει τις πρόσκαιρες ανάγκες άλλου νησιού και την μη επαναφορά του παρά τις διαμαρτυρίες μας (βλ. συν.), στην πρόσφατη βλάβη (αρχές Δεκεμβρίου 2009) του δικτύου μεταφοράς της υψηλής τάσης στην Εύβοια ο ΑΣΠ δεν μπόρεσε να καλύψει και τα δύο νησιά (έδινε για λίγες ώρες με σειρά), παρά την όχι μέγιστη ζήτηση λόγω των μη συνηθισμένων για την εποχή υψηλών θερμοκρασιών.

Παρά ταύτα υπήρξαν σημαντικά προβλήματα όπως ασθενείς με μόνιμα ιατρικά μηχανήματα (οξυγόνο) που κινδύνεψαν και επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές κ.α.

Φανταστείτε λοιπόν να έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα (χιονοπτώσεις και παγετό) που συμβαίνει συχνά τα τελευταία χρόνια  στην Άνδρο και την Τήνο, τα οποία συνήθως προκαλούν βλάβες στο δίκτυο της Εύβοιας και να μην υπάρχει η δυνατότητα υποστήριξης του νησιού από τον ΑΣΠ, τι επιζήμιο θα είναι για τους ανδριώτες και τους τηνιακούς.

Ζητάμε λοιπόν προκειμένου να μην έχουμε προβλήματα:

Να επιστραφεί στον ΑΣΠ το ηλεκτροπαραγωγικό ζεύγος που αφαιρέθηκε πριν δύο χρόνια.

Να επισκευαστούν άμεσα όλες οι μηχανές του ΑΣΠ που έχουν βλάβη, ώστε να είναι σε ετοιμότητα να καλύψουν τη μέγιστη ζήτηση και των δύο νησιών, Άνδρο – Τήνο.

Το συνεργείο αποκατάστασης των βλαβών της υψηλής τάσης να εδρεύει στην Εύβοια και όχι στην Αθήνα.

Παρακαλώ θερμά για την άμεση ικανοποίηση των ανωτέρω, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση τόσο της Άνδρου όσο και της Τήνου.

Με τιμή

Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΛΤΑΜΠΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.