Η Παλαιόπολη με τον υπέροχο καταρράκτη της και τον θαυμάσιο κόλπο της, με την αρχαιολογική της αξία και το μοναδικό άγριο και καταπράσινο τοπίο της, μοιάζει με μια μικρογραφία του Πηλίου. Κι όμως είναι μια ακόμα από τις υπέροχες και ξεχασμένες γωνιές της Άνδρου.

Μια περιοχή με δύσκολη οδική πρόσβαση στα διάφορα μέρη του χωριού, με την αρχαιολογία που κάποτε θα πρέπει να χαρτογραφήσει τον χώρο για να ξέρουν οι κάτοικοι που πρέπει να χτίσουν και που όχι, με το internet να είναι προβληματικό στην περιοχή και με ους ανθρώπους να νοιώθουν εγκαταλειμμένοι.

Κι όμως η Παλαιόπολη είναι στο μέσο του νησιού. Με άμεση και σχετικά γρήγορη πρόσβαση στο λιμάνι του Γαυρίου και σε μικρή απόσταση από το διοικητικό κέντρο του νησιού τη Χώρα. ένα τοπίο που φρόντισε η ΔΕΗ να το πληγώσει ανεπανόρθωτα περνώντας πάνω και μέσα από τον μοναδική φυσική ομορφιά καταρράκτη του νησιού τους τεράστιους πυλώνες της για να μεταφέρει το ρεύμα στο νότιο άκρο του νησιού και στην Τήνο. Κι ενώ στην Τήνο, που δεν διαθέτει τέτοια φυσική ομορφιά η ΔΕΗ πέρασε υπόγεια τα καλώδια, την Άνδρο και την Παλαιόπολη «φρόντισε» επιμελώς να τις καταστρέψει.

Η νέα δημοτική αρχή που θα εκλεγεί στις επόμενες εκλογές να αποφύγει τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν (και κόντεψαν με την λάθος χωροθέτηση της χωματερής να καταστρέψουν και τα νερά της Παλαιόπολης) και να αναλάβει αγώνα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για απεγκατάσταση των θλιβερών πυλώνων της ΔΕΗ που διαλύουν ένα από τα μοναδικότερα φυσικά περιβάλλοντα στις Κυκλάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.