Του Γιάννη Μηνδρινού

Δημοσιογράφου ΕΣΗΕΑ

Τα μάθατε τα νέα, φίλοι, συμπατριώτες; Δημοσιεύτηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη χωματερή του νησιού μας. Και τι λέει αυτή η απόφαση; Πως οι Πιτροφιανοί και οι Ζαγανιαριώτες, που φώναζαν τόσα χρόνια, είχαν δίκιο! Σε όλα όσα υποστήριζαν…

Είχαν δίκιο όταν έλεγαν πως καταστρέφονται μοναδικά αρχαιολογικά μνημεία. Το λέει ρητά, κατηγορηματικά και επαναλαμβανόμενα η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Είχαν δίκιο όταν φώναζαν πως από τη χωματερή προήλθαν πολλές και μεγάλες πυρκαγιές. Το αναφέρει καθαρά –πιο καθαρά δεν γίνεται- η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία επισημαίνει πως κανείς από τους υπεύθυνους τοπικούς άρχοντες δεν πήρε το παραμικρό μέτρο πρόληψης για τις πυρκαγιές.

Κι όλοι εσείς που νομίζατε (γιατί έτσι είχαν αφήσει να εννοηθεί οι κύριοι δήμαρχοι του νησιού μας) πως τη φωτιά στα σκουπίδια τη βάζουν οι Πιτροφιανοί και οι Ζαγανιαριώτες; Είχατε λανθασμένη εικόνα; Σας εξαπάτησαν; Σας χρησιμοποίησαν για να σας στρέψουν εναντίον μας και να αποποιηθούν των δικών τους, τεράστιων, ευθυνών;

Φίλοι, συμπατριώτες, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας απλά αποκαλύπτει σε όλους τους Ανδριώτες, ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, που τόσα χρόνια σας έκρυβαν με τόση επιμέλεια οι δήμαρχοί μας. Ψάξτε, βρείτε και διαβάστε τη συγκεκριμένη απόφαση. Θα καταλάβετε πόσο πολύ σας κορόιδεψαν όλοι αυτοί που σε λίγους μήνες θα ξαναζητήσουν την ψήφο σας. Θα διαπιστώσετε την ανικανότητά τους να λύσουν ένα βασικό πρόβλημα της καθημερινότητας του κάθε Ανδριώτη, του κάθε επισκέπτη του νησιού μας.

Σε όλη αυτή την πολύχρονη διαμάχη μας με τους δημάρχους, ακούσαμε πολλά. Άφησαν να εννοηθεί πως είμαστε εμπρηστές, μας χαρακτήρισαν «καμιά δεκαριά κομουνιστές που κάνουν φασαρία», είπαν πως θέλουμε να πουλήσουμε τα χωράφια μας στην περιοχή. Μας κατηγόρησαν πως πάμε να καταστρέψουμε τον τουρισμό του νησιού, με τον αποκλεισμό του 2006. Μας έφεραν σε αντιπαράθεση με τους επαγγελματίες συμπατριώτες μας. Λίγο έλειψε να έρθουμε στα χέρια με κατοίκους από άλλα χωριά.

Το ψέμα, όμως, έχει κοντά ποδάρια. Όλοι οι Ανδριώτες ξέρουν, πλέον, πως όλα όσα έλεγαν εναντίον μας οι κύριοι δήμαρχοι ήταν κοινές συκοφαντίες. Το πιο σημαντικό: Η ώρα του λογαριασμού, ήρθε.

Γιατί κάποια στιγμή σ’ αυτή τη χώρα θα πρέπει να αρχίσουν να πληρώνουν το τίμημα των πράξεών τους όσοι θεωρούν πως «Νόμος είναι το δίκιο του δημάρχου». Όσοι γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, τους Νόμους και το Σύνταγμα του ελληνικού κράτους…

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.