Επιστολή

Προς Δήμο Άνδρου

1.Γρ.Δημάρχου κ. Ε. Βάμβουκα

2.Γρ.Προισταμένου Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Κων/νον Γκλάρα

Κύριοι

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ένα τόσο σημαντικό έργο για τον Δήμο μετά από καθυστέρηση 9 χρόνων επιτέλους πραγματοποιείται!!!

Έργα, όπως το συγκεκριμένο σε Παραδοσιακούς Οικισμούς σαν & αυτόν της Χώρας & δύσκολα είναι & πολύπλοκα είναι, για αυτό απαιτείται από όλους υπευθυνότητα, ιδιαίτερα δε από τον Δήμο, που αντικειμενικά έχει την συνολική ευθύνη ώστε μετά το πέρας των εργασιών, το έργο να αποδοθεί στους Δημότες χωρίς προβλήματα.

Παρατήρησα λοιπόν τα εξής τα οποία & θέτω υπόψη σας με μοναδικό γνώμονα να μη υπάρξει κανένα θέμα στο μέλλον.

1.Γίνεται εκσκαφή αναλόγου βάθους στις περιοχές υπογειοποίησης & η ΔΕΗ τοποθετεί το δικό της καλώδιο που θα ηλεκτροδοτήσει τα κτίρια (κατοικίες, καταστήματα, κλπ.)

2.Στήν συνέχεια & πάνω από το καλώδιο της ΔΕΗ τοποθετείται πλαστικός σωλήνας στον θα περάσει το καλώδιο του Δημοτικού Φωτισμού, ακολούθως ρίπτεται ειδικό χώμα & κατόπιν κατασκευάζεται σκυρόδεμα πάνω στο οποίο θα τοποθετηθούν οι πλάκες.

2α.Τό βάθος στο οποίο τοποθετείται ο πλαστικός σωλήνας για τον Δημοτικό Φωτισμό είναι σχετικά μικρό ( υπάρχει μελέτη του Δήμου που υποδεικνύει το ακριβές βάθος;)

2β. Δεν τοποθετείται πάνω από τον πλαστικό σωλήνα κανένα άλλο υλικό παρά μόνον το ειδικό χώμα!!! (η συνήθης πρακτική είναι η τοποθέτηση πάνω από τον σωλήνα, τούβλων & πλαστικού πλέγματος ) η μελέτη του Δήμου αν υπάρχει;;; τι υλικά υποδεικνύει;

2γ. Το καλώδιο του Δημοτικού Φωτισμού ποιάς διατομής προβλέπεται να είναι; η μελέτη του Δήμου αν υπάρχει;;; τι υποδεικνύει;

2δ.Ποιός είναι ο ανάδοχος για το έργο κατασκευής του νέου υπόγειου Δημοτικού Φωτισμού (σωλήνων ,καλωδίων, υλικών επικάλυψης, δεν αναφέρομε στις πλάκες ) πού το εκτελεί;

2ε.Ο όποιος ανάδοχος έχετε επιλέξει άραγε μπορεί βάσει του Πτυχίου του & της Αδείας του να υπογράψει & να παραδώσει το έργο στο Δήμο άρα & να είναι υπεύθυνος για την σωστή του λειτουργία; (αγωγός ρεύματος τοποθετημένος σε μη σωστό βάθος χωρίς υλικά επικάλυψης σε περίπτωση ατυχήματος πού απεύχομαι) ποιόν πρέπει να αναζητήσουμε.

Κύριοι, όπως προανέφερα το έργο αυτό & δύσκολο είναι & σύνθετο είναι, οι παρατηρήσεις όμως & τα ερωτήματα μου εστιάζονται μόνον στο Τεχνικό Τμήμα του νέου Δημοτικού Φωτισμού στην παρούσα επιστολή μου, φυσικά εξίσου σημαντικά είναι & τα άλλα τμήματα του όλου έργου & χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής & επίβλεψης, όπως η επανατοποθέτηση των πλακών της αγοράς & των κάθετων δρόμων, η επιλογή & προμήθεια των νέων πλακών καθώς & η επιλογή, προμήθεια & τοποθέτηση των νέων φωτιστικών σωμάτων.

Σε αναμονή απαντήσεως σας.

Δημήτρης Γιαννίσης.

Άνδρος 22 Φεβρουαρίου 2010

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.