Νέα Ιατρεία στην Χώρα

Ωτορινολαρυγγολογίας και Οφθαλμολογικό

Στον ανακαινισμένο «νεοκλασικό» χώρο της οδού Γ. Σταματίου Εμπειρίκου (πλησίον του Γυμνασίου Χώρας) στεγάζονται πλέον δύο ιατροί με καταγωγή από την Άνδρο, η Ειρήνη Ν. Εξαδακτύλου, με ειδικότητα Χειρουργού ΩτοΡινοΛαρυγγολόγου και η Ειρήνη Ν. Ζούρα, με ειδικότητα Χειρουργού Οφθαλμιάτρου. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι δυο νεαρές επιστήμονες επιλέγουν τον τόπο καταγωγής τους  επενδύουν επαγγελματικά στο νησί και κατά κάποιον τρόπο επιστρέφουν στα πρώτα τους νάματα.

Η Ειρήνη Εξαδακτύλου κόρη του Νίκου Εξαδάκτυλου και της Καίτης Παύλου είναι Χειρούργος ΩτοΡινοΛαρυγγολόγος στο νοσοκομείο Metropolitan. Έχει εργαστεί σε κέντρο υπερβαρικής ιατρικής καθώς και ως οικογενειακός ιατρός. Έχει ειδικευτεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιπποκράτειο και στην ωτονευροχειρουργική κλινική της Verona, Ιταλία, ενώ είναι υποψήφια διδάκτωρ του πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ του πανεπιστημίου της Verona, όπου αποφοίτησε με λίαν καλώς. Έχει συμμετάσχει σε πολλά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια όπως ενδοσκοπικής χειρουργικής ρινός, στοματολογίας, ωτολογίας κλπ, καθώς και σε συνέδρια σχετικά με τη χειρουργική ωτορινολαρυγγολογία, ενώ ιατρικές εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε ξενόγλωσσα περιοδικά.

Η Ειρήνη Ζούρα γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς Ανδριώτες, τον Νικόλαο και τη Σοφία Ζούρα. Τελείωσε την αγγλόφωνη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Odivius της Κωνστάντζας – Ρουμανίας από όπου αποφοίτησε το 1998 με βαθμό Άριστα. Υπηρέτησε στο Κέντρο Υγείας Άνδρου ως αγροτική ιατρός από το 2000 έως το 2001. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών για τρία χρόνια και στο Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» για ένα χρόνο όπου και αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία στη χειρουργική του καταρράκτη, γλαυκώματος, οφθαλμοπλαστικής και στραβισμού. Έχει λάβει μέρος σε πλήθος συνεδρίων τόσο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έλαβε την ειδικότητα της Οφθαλμολογίας τον Οκτώβριο του 2009 και έκτοτε εργάζεται ως συνεργάτης στο Οφθαλμοχειρουργικό Κέντρο Αθηνών Eye Clinic με εξειδίκευση στη διαθλαστική χειρουργική (laser) του οφθαλμού.

Η ανδριακή κοινωνία καλωσορίζει την πρωτοβουλία των νεαρών γιατρών και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.