Δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή στην απαγόρευση δόμησης στα 100 μ. από τη θάλασσα καθώς και μείωση των προτεινόμενων αποστάσεων των οικοδομών από τους άξονες των δρόμων, στο μεταξύ δεν θα καταργηθούν οι ευμενείς διατάξεις δόμησης στη ζώνη των 500μ. γύρω από τους οικισμούς.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά στην σύσκεψη που διεξήχθη στο γραφείο της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Χωροταξίας κ. Π. Ζέικου η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010, ύστερα από αίτημα του Επάρχου Άνδρου κ. Ιωάννη Μαλταμπέ προκειμένου να κατατεθούν οι αρχικές παρατηρήσεις – προτάσεις των φορέων και Μηχανικών της Άνδρου επί του εγγράφου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με τον καθορισμό ΖΟΕ νήσου Άνδρου.

Στην εν λόγω σύσκεψη εκτός της κ. Ζέικου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος συμμετείχαν η αρμόδια υπάλληλος του θέματος κ. Γιακοπούλου καθώς και από το Γραφείο του Υφυπουργού κ. Θ. Μωραϊτη, ο Βασίλης Κίτσιος.

Τον Έπαρχο Άνδρου συνόδευσαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Άνδρου κ. Νίκος Θεολόγου και εκπρόσωποι του Συλλόγου Μηχανικών Άνδρου οι οποίοι ζήτησαν διευκρινήσεις για κάποιες προτεινόμενες ρυθμίσεις επί του νέου σχεδίου καθορισμού ΖΟΕ.

Συγκεκριμένα έγινε ανταλλαγή απόψεων βάση των οποίων θα ετοιμαστεί το τελικό σχέδιο των προτάσεων του νησιού για να αποσταλεί στο ΥΠΕΧΩΔΕ προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαβούλευσης και να ξεκινήσει η φάση θεσμοθέτησης.

Από πλευράς Υπουργείου έγινε σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή στην απαγόρευση δόμησης στα 100 μ. από τη θάλασσα καθώς και μείωση των προτεινόμενων αποστάσεων των οικοδομών από τους άξονες των δρόμων. Επιπλέον δεν θα καταργηθούν οι ευμενείς διατάξεις δόμησης στη ζώνη των 500μ. γύρω από τους οικισμούς.

O Έπαρχος Άνδρου στη σύσκεψη έθεσε θέμα απαγόρευσης των βόθρων σε όλη την εκτός σχεδίου δόμηση και αντικατάστασή τους από οικιακούς βιολογικού καθαρισμού, ενώ όσον αφορά στο μέτρο προστασίας του υδροφόρου ορίζοντα, ο Έπαρχος διαμήνυσε σε όλους τους εμπλεκομένους ότι πρέπει να προστατευθεί και πρότεινε την απαγόρευση δημιουργίας πισινών στο νησί με εξαίρεση μόνο τις ξενοδοχειακές μονάδες.

Τέλος όπως o ίδιος σημείωσε «Το ευτύχημα στο όλο εγχείρημα έγκειται στο γεγονός ότι το νέο σχέδιο είναι σαφέστατα βελτιωμένο από το προηγούμενο και επίσης δίνεται η δυνατότητα στους φορείς του νησιού να διαλεχτούν με το Υπουργείο για όλα τα σημεία μέχρι το τελικό πόρισμα».

Μετά το πέρας τη συζήτησης ο κ. Μαλταμπές ενημέρωσε το Γραφείο της Γ.Γ. Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Καλτσά για την έκβαση της συζήτησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.