Για πρώτη φορά, και σε υλοποίηση παλιάς απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντικείμενο τα προβλήματα του τομέα Πρωτογενούς Παραγωγής.

Η συνάντηση έγινε την Πέμπτη 4/3/2010 και ώρα 12:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμούπολης και παραβρέθηκαν: ο Νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάϊλας, ο αρμόδιος Αντινομάρχης Κυκλάδων Νικήτας Γρυπάρης, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Ευάγγελος Σιγάλας και Νικόλαος Συρμαλένιος, εκπρόσωποι από τις Γεωργικές Ενώσεις Θήρας, Τήνου και Δ. Κυκλάδων καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που διήρκεσε πλέον των τριών ωρών, αναλύθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κυκλάδες στους τομείς Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Τα προβλήματα της αλιείας να τεθούν και να αναλυθούν στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης για τα ιχθυοαποθέματα που εκτελεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Να καθοριστούν διαδοχικές συναντήσεις με τα παρακάτω Υπουργεία προκειμένου να αναλυθούν τα υπό εξέταση θέματα: Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Σφαγεία, σταυλισμός, επιδοτήσεις ζωοτροφών – λιπασμάτων, αδέσποτα αιγοπρόβατα, πρόγραμμα 3.15 για τον αμπελώνα της Θήρας. ΥΠΕΧΩΔΕ: Χωροταξικό και γεωτρήσεις. Υπουργείο Μεταφορών: Μεταφορά των ζώντων ζώων από τις Κυκλάδες

Τέλος οι εκπρόσωποι των Ενώσεων εκτιμώντας την ιδιαίτερη

σημασία ύπαρξης ενιαίας φωνής και εκπροσώπησης, συμφώνησαν ότι πρέπει να καταβάλουν προσπάθεια για τη δημιουργία Ομοσπονδίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.