Λιμάνι Γαυρίου

Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προς το Σύμβουλο Στρατηγικού Σχεδιασμού  Ανάπτυξης Λιμένων (Αρ. Πρωτ. 8119-3/07/10/18-02-2010) μετά από αίτημα του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ, κ. Γιώργου Ανωμερίτη, ζητήθηκε η σύνταξη νέων μελετών για τα λιμάνια των Λιμενικών Ταμείων Aνδρου – Τήνου και Νάξου.

Η σύνταξη των μελετών αυτών είναι αναγκαία για την όποια μελλοντική ένταξη της χρηματοδότησης και κατασκευής λιμανιών από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ στο χώρο αρμοδιότητας των πιο πάνω Λιμενικών Ταμείων. Ο Έπαρχος Άνδρου κ. Ιωάννης Μαλταμπές, ευχαρίστησε τον κ. Ανωμερίτη σε συνάντηση που είχε μαζί του στα γραφεία του ΟΛΠ την 12η Μαρτίου 2010 γιατί ακόμα μία φορά έδειξε το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την Άνδρο και ενέταξε το Λιμάνι του Γαυρίου το οποίο δεν συμπεριλαμβανόταν στην αρχική σύμβαση  των ενταγμένων λιμανιών της Χώρας. Όπως επίσης ενημέρωσε την «Α» ο κ. Έπαρχος οι τεχνικές μελέτες για την Γ΄ φάση ολοκλήρωσης του λιμανιού Γαυρίου βρίσκονται στην τελική φάση ολοκλήρωσής τους από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων.

Λιμάνι Χώρας ΆνδρουΕπτά εκατομμύρια ευρώ διέθεσε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Η διάθεση περίπου επτά εκατομμύριων ευρώ για αναπτυξιακά έργα στις Κυκλάδες προς ενίσχυση και της τουριστικής κίνησης, εγκρίθηκε με αποφάσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα.Πρόκειται για έργα αποκατάστασης ζημιών στα λιμάνια της Τήνου, της Άνδρου, των Κουφονησίων, της Αμοργού και της Δονούσας, ύψους 6.975.000 ευρώ, από το  Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.Οι πιστώσεις θα διατεθούν ως εξής για τα λιμάνια: -Της Τήνου, 2.900.000 ευρώ-Της Άνδρου, 2.275.000 ευρώ, και -Των Κουφονησίων, Αμοργού και Δονούσας, 1.800.000 ευρώ.Η αποκατάσταση του λιμανιού Χώρας Άνδρου από τις θεομηνίες 2003 – 2004 ήταν ένα αίτημα που το Επαρχείο Άνδρου είχε στείλει επανειλημμένα στους καθ΄ύλην αρμόδιους Υπουργούς δυστυχώς όμως χωρίς καμία ανταπόκριση. Ο Έπαρχος Άνδρου κ. Ιωάννης Μαλταμπές ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό Υποδομών κ. Δημήτρη Ρέππα για την κατανόηση του κατεπείγοντος μετά από 5 χρόνια επιτέλους και την έγκριση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι της Χώρας  Άνδρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.