Προεκλογική Διακήρυξη

Και το όνομα αυτού «Καλλικράτης»!!! Το όνομα του νομοσχεδίου που μεταβάλλει τον «χάρτη του Ελληνικού Κράτους» και μαζί και την τοπική αυτοδιοίκηση του Νησιού μας. Θα μπορούσαν να γραφούν σελίδες επί σελίδων για το αν το νομοσχέδιο είναι ή όχι σωστό. Ένα είναι όμως βέβαιο. Αποτελεί πραγματικότητα και με αυτήν πρέπει να πορευθούμε τα επόμενα χρόνια. Το Νησί μας γίνεται ένας Δήμος και τον Νοέμβριο του 2010 θα κληθούν οι δημότες, του ενιαίου πλέον Δήμου, να επιλέξουν την Δημοτική Αρχή της τετραετίας 2011-2014.

Μια ιδιαίτερα κρίσιμης τετραετίας αφού:

Θα πρέπει σχεδόν «από το μηδέν» να οργανωθεί ένας νέος Δήμος που θα καλύπτει πάνω από 360 τετρ. χιλιόμετρα, με περισσότερα  από 25 Δημοτικά Διαμερίσματα και δεκάδες οικισμούς. Με έντονη οικιστική ανάπτυξη, τουριστική δραστηριότητα και γεωργική παραγωγή. Να οργανώσει τις υπάρχουσες υπηρεσίες καθώς και τις νέες τις οποίες αναλαμβάνει πλέον ο Δήμος, όπως το Πολεοδομικό Γραφείο, το Τμήμα Υγείας κ.α. Να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για πολύ σημαντικά θέματα που θα «ακολουθούν» το Νησί μας για πολλά χρόνια στο μέλλον. Μια προσπάθεια που απαιτεί εμπειρία, πολύ δουλειά, μεράκι και όραμα. Για το λόγο αυτό οι υπογράφοντες αυτή την διακήρυξη ο Δήμαρχος Υδρούσας Κυριάκος Θωμάς και ο πρώην Δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Γιαννίσης αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις και την εμπειρία μας σε ένα συνδυασμό ανοικτό προς όλους  όσους θέλουν  να συμπράξουν σε μία προσπάθεια αναγέννησης του νησιού μας σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Όλοι εσείς, διαθέτετε και γνώμη και και κρίση.

Δεσμευόμαστε από την πλευρά μας για ένα προεκλογικό αγώνα σε ήπιους τόνους, με εντιμότητα και αξιοπρέπεια, χωρίς κραυγές και ψιθύρους πού θα σας επιτρέψει να αποφασίσετε τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους της νέας τετραετίας  με γνώμονα   το συμφέρον της Άνδρου, προβάλλοντας  προγράμματα και προτάσεις στα προβλήματα του Νησιού μας. Στο συνδυασμό μας είναι ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι συμφωνούν με το τρίπτυχο «Ενότητα-Δημιουργία και Ανάπτυξη». Ενότητα χωρίς διακρίσεις που μόνο διχασμό έφεραν κατά το παρελθόν και έβλαψαν τον τόπο μας. Δημιουργία νέων υποδομών εντασσόμενες όμως σε έναν γενικότερο σχεδιασμό. Ανάπτυξη στην οποία θα ληφθούν υπόψη όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου και θα καταρτισθεί αναλυτικό και σύγχρονο πρόγραμμα.

Καλούμε κοντά μας: Όλους όσους πιστεύουν ότι η προεκλογική περίοδος που θα ακολουθήσει είναι μια ευκαιρία για γόνιμο διάλογο γύρω από τα προβλήματα και τις προοπτικές του Νησιού και δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν την λογική της λάσπης, του διχασμού, των προσωπικών χαρακτηρισμών  και της έντασης. Όλους όσους θέλουν να προχωρήσουμε μαζί με όραμα, υπευθυνότητα και συνέπεια. Πάνω απ όλα όμως όσους ξεχωρίζουν για την αγάπη τους προς το Νησί μας και  ονειρεύονται η Άνδρος να πάρει σύντομα την θέση που της αρμόζει ανάμεσα στα υπόλοιπα Κυκλαδονήσια.

Αγαπητοί , Φίλες και Φίλοι  η  Άνδρος είναι ένας μικρός τόπος για να σπαταλά και να διαιρεί τις  δυνάμεις της, σας καλούμε να πάρετε μαζικά μέρος στην κοινή προσπάθεια αναγέννησης και εκσυγχρονισμού του Νησιού μας, χωρίς τοπικισμούς, χωρίς κομματισμούς, μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και αλληλεγγύης.

Σας ευχαριστούμε.

Κυριάκος Θωμάς  Δημήτρης Γιαννίσης

Άνδρος 20-4-2010

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.