Ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας και το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων (ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας) συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη προκειμένου να συζητήσουν μαζί του τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος κλάδος στο τομέα της ασφάλισης και να ενημερωθούν για την επικείμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Ως γνωστόν από την 1-1-2003 οι επαγγελματίες βιοτέχνες και έμποροι που δραστηριοποιούνται  σε πόλεις, χωριά και οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, δεν υποχρεώνονται να ασφαλισθούν στον ΟΑΕΕ με βάση συγκεκριμένο εισοδηματικό κριτήριο. Το μέτρο αυτό ισχύει και για τα νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων.Παρά ταύτα ο Οργανισμός με εγκυκλίους του καθιστά υποχρεωτική την ασφάλιση ορισμένων κατηγοριών επαγγελματιών(ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιπλωμένα διαμερίσματα κλπ.) στις περιοχές αυτές, παρά την πρόβλεψη του νόμου για απαλλαγή τους.

Ο Υφυπουργός στο τέλος της συζήτησης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ότι οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες δεν θα υποχρεώνονται, με βάση την επικείμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, να ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ. Διευκρινίστηκε πάντως, ότι θα παραμείνει το εισοδηματικό κριτήριο. Διευκρινίστηκε επίσης, ότι όλες οι επενδύσεις που έχουν επιδοτηθεί από προγράμματα αγροτοτουρισμού στις ίδιες περιοχές δεν θα υποχρεούνται να ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.