Ο «Καλλικράτης» η νέα διοικητική μεταρρύθμιση αποτελεί πλέον νόμο του ελληνικού κράτους. Με φόντο τις δημοτικές εκλογές του 2010 και το «ένα νησί ένας δήμος» η ανδριακή κοινωνία έχει ήδη μπει στην προ-εκλογική αρένα που θα αναδείξει τον «μικρό πρωθυπουργό» της Άνδρου και τους τρεις «υπουργούς του». Η εφημερίδα που μετρά 54 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης εκδοτικής παρουσίας στο νησί θα κρατήσει για άλλη μια φορά τον άχαρο ρόλο της ουδετερότητας, αναγνωρίζοντας πως αυτή η προ-εκλογική περίοδος είναι ίσως από τις πιο δύσκολες για τους ανδριώτες ψηφοφόρους και υποψηφίους, που καλούνται να παίξουν έναν «υπερ- τοπικό» ρόλο.

Οι μεν ψηφοφόροι καλούνται  να επιλέξουν τον καλύτερο και ικανότερο για ΟΛΟΚΛΗΡΟ το νησί, οι δε υποψήφιοι να πολιτευθούν και να ενδιαφερθούν για ΟΛΟΚΛΗΡΟ το νησί, αποφεύγοντας αμφότεροι τον σκοτεινό, υπαρκτό και υπερμεγέθη ύφαλο της εντοποιότητας. Πόσο εύκολα μπορεί να ξεπεράσει κανείς μια πραγματικότητα που αποτελεί καθημερινότητα και πράξη ζωής ετών; Πόσο εύκολα μπορούμε να «δούμε» με το ίδιο μάτι ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Άνδρο αφού μέχρι τώρα ο καθένας ήταν για τον άλλο «ξένος τόπος»;Στους δεινούς καιρούς που περνούμε και σε μια καινούρια διοικητική μεταρρύθμιση όπως αυτή που εφαρμόζεται με τον Καλλικράτη θα ήταν ίσως δείγμα πολιτικής ωριμότητας –όσο και αν ακούγεται αφελές- η Άνδρος να κατέβαινε με έναν υποψήφιο και τρεις αντιδημάρχους. Εάν δεχτούμε ότι κοινός στόχος όλων είναι η Άνδρος και το Καλύτερο για τους Ανδριώτες ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του νησιού, μια λογική του τύπου «να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για την Άνδρο» θα ήταν τουλάχιστον ενδιαφέρουσα.Οι εκλογές της 14ης Νοεμβρίου 2010 είναι πολύ κοντά αλλά και πολύ μακριά ταυτόχρονα. Εσείς, οι Ανδριώτες που «αγαπάτε την Άνδρο» και Ψηφίζετε στην Άνδρο, εσείς οι υποψήφιοι που αγαπάτε την Άνδρο και εκλέγεστε για την Άνδρο καλείστε να πράξετε κατά συνείδηση και με το χέρι στην καρδιά. Το μέλλον του νησιού είναι στα χέρια σας. Η εφημερίδα θα καταγράψει άλλη μια εκλογική αναμέτρηση και η ιστορία έναν ακόμη σταθμό στον διοικητικό χάρτη της χώρας. Το μέλλον της Άνδρου δεν είναι πρόδηλο. Είναι στα χέρια των Ανδριωτών ολοκλήρου του νησιού για το οποίο και θα ‘πρεπε να είμαστε όλοι υπεύθυνοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.