Άλλο περιστατικό: Κάποτε ο Καίρης είπε σε έναν ασθενή ότι είχε σκουλήκια και τον έστειλε στην Αθήνα, στον Ευαγγελισμό, για θεραπεία.

Ο ασθενής επέστρεψε και τού ανεκοίνωσε, ότι στον Ευαγγελισμό τού είχαν πει ότι δεν είχε σκουλήκια. “Δεν έχεις σκουλήκια”, λέει ο πατέρας μου. “Τώρα θα δεις!” Τού έδωσε ένα καθάρσιο και μετά όπως είπε με το χιούμορ που τον διέκρινε: “Δεν είχε σκουλήκια; Σκουλήκια να δεις, τόσα”, και έδειξε το μέγεθος με το χέρι του, τα κυνηγούσα με τα φτυάρια!”

Αξίζει να σας διηγηθώ λέει η Ελένη Καίρη, ότι Ο Big John και η Όλγα Γουλανδρή ήρθαν, πρόπερσι το καλοκαίρι, επίσκεψη στο σπίτι μας. Επάνω στην κουβέντα για τα παλιά και για τις ικανότητες τού πατέρα μου ως ιατρού, μάς λέει ο Big John  ότι είχε, κάποτε,  δυνατούς πόνους στην μέση. “Και τι κάνει ο πατέρας σας; Με πιάνει πισθάγκωνα κα μού δίνει μία γερή κλωτσιά στην  μέση. Αυτό ήτανε, οι πόνοι έπαψαν αυτοστιγμεί.”

Για τον Γεώργιον Εμπειρίκον, τον πατέρα τού Επαμεινώνδα και τής Όλγας, διέγνωσε ασθένεια, δεν γνωρίζω ποια, για την οποίαν τού εσύστησε να πάει σε ένα σανατόριο στην Ελβετία, Τού είπε ότι μόνον εκεί μπορούσαν να τον θεραπεύσουν για την συγκεκριμένη νόσον. Όταν ο Γεώργιος Εμπειρίκος πήγε εκεί και οι γιατροί διέγνωσαν από τι έπασχε, τού είπαν: “Ποιος γιατρός έκανε αυτή την τόσο δύσκολη διάγνωση; Να τού δώσετε συγχαρητήρια!”

Ο Δημήτρης Βενέτης, πάλι, ο σε όλους μας γνωστός, ανδριώτης τραγουδιστής, έχει πολλά να πει για τις περιπτώσεις τραυματισμού του από πασχαλινές αυτοσχέδιες βόμβες και ιδίως για, το παρ’ ολίγον, θανατηφόρο δάγκωμα τής οχιάς, από τον οποίον τον έσωσε. Μία εβδομάδα τον φρόντιζε. Έχει και πολλές άλλες ιστορίες να πει διότι πολλές φορές κατέβαζε τον πατέρα μου από το μουλάρι στα Βραχνού όπου πήγαινε να περιποιηθεί ετοιμοθάνατους.

Στον γάμο τού Δημήτρη, όταν πήγαμε να χαιρετίσουμε το ζευγάρι, μόλις είδε τον πατέρα μου φώναξε: “Γιατρέ μου, σωτήρα μου, ελάτε να δείτε τον γιατρό που με έσωσε” , και τον παρουσίασε σε όλους τούς καλεσμένους.

Όταν ο Δημήτρης έμαθε για τον θάνατο τού πατέρα μου, μού είπε: “Όχι, δεν το πιστεύω. αυτός ο άνθρωπος δεν έπρεπε να πεθάνει, ήταν φως.” Και προσφάτως μού είπε: “Έχασα τον Πέτρο τον Καϊρη και τι να κάνω;”

Στο σημείο αυτό ευχαριστώ θερμότατα και δημοσίως τον Δημήτρη για όσα μού λέει για τον πατέρα μου. Κάθε φορά που μιλάμε, με συγκινεί όλο και περισσότερο.

Η Μαίρη Ρούσσου, οικογενειακή φίλη, πήγε μίαν ημέρα, τον γιό της τον Λεωνίδα, στον πατέρα μου επειδή είχε πυρετό. Την ιστορία μού την διηγήθηκε στην Λέσχη, το καλοκαίρι, λίγο πριν αποβιώσει ο πατέρας μου.

“Πήγα, που λες Ελένη μου τον Λεωνίδα στον πατέρα σου και, αντί να τον εξετάσει, έπαιζε μαζί του. Περνούσε η ώρα και, καθώς είδα ότι δεν τον εξέταζε, τού είπα: “Πέτρο, δεν θα εξετάσεις το παιδί να μού πεις τι έχει;” Ο Λεωνίδας μόλις είχε μπει στην εφηβεία. Τότε, μού λέει ο πατέρας σου: “Δεν έχει τίποτα, μεγαλώνει και βιάζεται να γίνει άνδρας.” Και πράγματι, Ελένη μου, σε ένα μήνα δεν τού έκαναν τα παντελόνια του διότι είχε ψηλώσει δέκα εκατοστά!” Όταν μού τηλεφώνησε για να με συλλυπηθεί, μού είπε: “Θα θυμόμαστε πάντα με αγάπη αυτόν τον χαμογελαστό και καλόκαρδο γιατρό.”

Ο Γιάννης Βασιλάκης μού είπε την περίπτωση τού Νίκου Κοτάκη, όταν συναντηθήκαμε στην κηδεία τού Γεωργίου Φαλαγγά. Είχαν πάει για μπάνιο στην Καμάρα και ο Νίκος Κοτάκης πάτησε, μετά από βουτιά, μία στρατιά αχινών. Τον πήγε στον πατέρα μου, ο οποίος τού έκοψε όλο το δέρμα από το πέλμα για να αφαιρέσει τους αχινούς. Ο ίδιος ο Γιάννης ο Βασιλάκης, όταν φοιτούσε στην Σχολή Εμποροπλοιάρχων στην ‘Ύδρα, είχε μεγάλο πρόβλημα με το νύχι, στο ένα μεγάλο του δάχτυλο, στο πόδι, το οποίο είχε μπει μέσα. Είχε πάει σε πολλούς γιατρούς και κανείς δεν είχε μπορέσει να κάνει κάτι. Πήγε στον πατέρα μου, όταν πήγε στην Άνδρο, ο οποίος με μία επάλειψη, έλυσε, τάχιστα, το πρόβλημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.