Χώρος Τέχνης William James 5 – 25 Μαΐου 2010

Η Τίνα Καμπάνη Υπήρξε μαθήτρια της εικαστικού  Μπίας Ντάβου και με τη καθοδήγησή της, το 1980, έγινε δεκτή στην  École Nationale Supérieure des Beaux Arts στο Παρίσι.

Διατρέχοντας τα μουσεία, εντυπωσιάστηκε με το κίνημα του αφηρημένου εξπρεσιονισμού και ιδιαίτερα με το έργο του Willem de Cooning. Θέλοντας να προχωρήσει την αναζήτησή της και μην αντέχοντας τη ζωή στο Παρίσι, το 1981, νοίκιασε ένα σπίτι στη Βρετάνη στις ακτές του Ατλαντικού. Η επαφή με τη θάλασσα, υπήρξε πάντα και είναι, αναπόσπαστο κομμάτι της δημιουργίας της. Το φαινόμενο της παλίρροιας και η αγριάδα του τοπίου την εντυπωσίασε ιδιαίτερα. Έκανε μεγάλες συνθέσεις σε χαρτί και με τη δουλειά της αυτή, κατάφερε αυτό που επεδίωκε, να γίνει δεκτή στο εργαστήριο του Louis Nallard, το καλύτερο εργαστήριο της BeauxArts εκείνης της εποχής.

Το 1982, έγινε μια μεγάλη έκθεση του κινήματος Cobra στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στο Παρίσι. Η ευρηματικότητα, ο αυθορμητισμός, το χιούμορ και η φιλοσοφία του κινήματος την άγγιξαν βαθειά. Δουλεύοντας προς αυτή τη κατεύθυνση είχε τη τύχη να έχει δάσκαλο τον Pierre Alechinsky (από τους ιδρυτές του κινήματος Cobra) που πήρε τη θέση του Louis Nallard στο εργαστήριο της Beaux Arts.Το 1985 αποφοίτησε από τη Beaux Arts και παρέμεινε στο Παρίσι μέχρι το 1992.

Έκτοτε ζει και εκθέτει στην Ελλάδα. Το 2005 έως το 2007 ιδρύει τη π.37 art gallery στην οδό Πειραιώς και από το 2007 έως το 2009 την T.Kambani gallery στη Βούλα εκθέτοντας μεγάλους μουσειακούς καλλιτέχνες από το εξωτερικό και καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες. Διατηρεί την επαφή της με τον Pierre Alechinsky του οποίου το έργο εκπροσωπεί στην Ελλάδα.

Έργα της βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.