Του ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΜΠΑΣΑΝΤΗ

Δημοσιογράφου-Επικοινωνιολόγου

Η πολιτική δεν είναι απλή υπόθεση. Όμως πολλοί στην Άνδρο πιστεύουν πως είναι ένα εύκολο «άθλημα» που προσφέρεται για κάθε ερασιτεχνισμό. Κάπως έτσι βέβαια φτάσαμε στην πολυδιάσπαση που καλλιεργεί τον τοπικισμό, τον μεγαλοϊδεατισμό και την αρχοντολόλαδα.

Η διάσπαση κατά περιοχές θα είναι το πρώτο πρόβλημα του νέου Δήμου Άνδρου. Ένας δήμαρχος που θα έχει ως βάση του συνδυασμού του μόνο μια περιοχή θα συσπειρώσει τους ηττημένους των δύο άλλων περιοχών εναντίον του. Αυτοί που θα χάσουν θα τον αμφισβητήσουν γιατί θα τον θεωρούν ηγέτη της περιοχής του και όχι του νησιού.

Η διάσπαση μπορεί να ξεπεραστεί από την αρχή αν δύο συνδυασμοί διαφορετικών περιοχών συγκλίνουν και δημιουργήσουν μια σωστή και δίκαιη προεκλογική ενότητα. Βέβαια αυτό πρέπει να γίνει εγκαίρως. Όσο πιο αργά ξεκινήσουν όσοι πιστεύουν στην ενότητα τόσο πιο δύσκολα θα είναι. Για να μην βρεθούν στο τέλος όλοι να ψαρεύουν άθελα τους σε θολά νερά. Και στο νησί ήδη υπάρχουν πολύ θολά νερά.

Ο συνδυασμός που ψαρεύει σε θολά νερά, παίζοντας με όλους, είναι αυτός των Γ. Γλυνού-Ν. Θεολόγου. Και τα έχει καταφέρει καλά εδώ και χρόνια. Βοήθησε βεβαίως και η ανοησία της ΝΔ που μοίραζε τα «χρίσματα» σαν στραγάλια. Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο  παλαιοκομματικός Εξάντας το 2006: «Η ΝΔ δεν θα χάσει την ευκαιρία για ένα ακόμα εύκολο μπλε σημαιάκι στον εκλογικό χάρτη δίνοντας το χρίσμα στον Γ. Γλυνό». Κάπως έτσι πήρε το δεξιό «χρίσμα» το 2006 ο Γ. Γλυνός. Και μετά το 2007 κατέβηκε ως ανεξάρτητος αριστερός (!) στις εκλογές για την ΤΕΔΚ Κυκλάδων! Και η ΝΔ έχασε εκείνες τις εκλογές στις Κυκλάδες! Πολιτικός παντός καιρού ο Γλυνός: «Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»!

Τώρα στο διαδίκτυο διεξάγεται ήδη ένας διάλογος. Από τη μία οι “ριζοσπαστικοί” απαιτούν από τον Θ. Σουσούδη να προχωρήσει μόνος. Από την άλλη το ανδριωτικο blog «Σηματωρός» προτείνει προγραμματική ενότητα των Θ. Σουσούδη (Χώρα) και Κ. Θωμά (Υδρούσα). Τέλος ο Θ. Σουσούδης δηλώνει πως: «Όλοι πρόσφεραν ότι μπορούσαν». Μάλλον μοιάζει μπερδεμένος. Άραγε το δίδυμο Βάμβουκα-Θεολόγου προσέφερε όσα μπορούσε; Άραγε το δίδυμο Γλυνού-Θεολόγου (στον Σύνδεσμο Δήμων Άνδρου) που επί 8ετία δεν πήρε κανένα πολιτικό κόστος και άφησε την Άνδρο με μια άθλια χωματερή τόσα μπορούσε; Επιτέλους, εκτός της Ανδριακής, πρέπει και οι πολιτικοί να αρχίσουν να λένε τα πράγματα με το όνομα τους στην Άνδρο της «σιωπής των αμνών»…

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

Ο γιατρός Θ. Σουσούδης έχει διάθεση. Και έχει μαζέψει γύρω του πολλούς. Όμως, υπάρχει έλλειψη εμπειρίας. Ας προσέξει γιατί μπορεί να οδηγηθεί σε έναν μοναχικό αγώνα χωρίς σαφές πολιτικό στίγμα.Η ενότητα προϋποθέτει συγκλίσεις και υπερβάσεις. Αυτή τη στιγμή το νησί πορεύεται διασπασμένο. Έτσι κερδίζουν όσοι ποντάρουν στη διάσπαση. Είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα κυνηγούσαν παλαιοκομματικά «χρίσματα» κάνοντας καριέρα στα «επιχρίσματα» και στην πολιτική ίντριγκα…

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.