«Παιδικά Χρόνια στην Άνδρο»

Η πιο τρυφερή ηλικία μου, είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τις ωραιότερες αναμνήσεις και ομορφιές του νησιού μας. Τα παιδικά μου χρόνια χαρακτηρίστηκαν από δραστηριότητες με επίκεντρο τον Αθλητισμό. Στην διάρκεια των Σχολικών μου χρόνων συμμετείχα ως αθλητής Στίβου, Μπάσκετ και ποδοσφαίρου σε Κυκλαδίτικους Αγώνες. Ως αθλητής ποδοσφαίρου του σωματείου «ΑΝΔΡΙΑΚΟΣ Ο.Φ πήρα μέρος σε Κυκλαδίτικα Πρωταθλήματα, ενώ ως αθλητής ιστιοπλοΐας συμμετείχα με τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Μεγάλωσα σε Ανδριώτικο περιβάλλον, έπαιξα, έτρεξα, χάρηκα τις ομορφιές της Άνδρου και έζησα από κοντά τις προοπτικές στο χώρο του Αθλητισμού που μπορούν να αποκτήσουν οι σημερινοί νέοι που ζουν στο ευλογημένο νησί μας. Είναι σημαντικό να μοιράζετε κανείς τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις του με τη νέα γενιά, να φέρνει στο προσκήνιο τις καλές στιγμές του παρελθόντος και να βελτιώνει το παρόν και το μέλλον. Πάντα ήθελα να το κάνω και μετά από την υποψηφιότητα μου μπορώ πλέον να θέτω στόχο: να μιλήσω για τα όνειρα μου, ένα από αυτά είναι να αποκτήσει η Άνδρος αθλητικές εγκαταστάσεις, να μπει στο χάρτη των Αθλητικών ομάδων ως φυτώριο ταλαντούχων Αθλητών.

«Καταβολές και Μνήμες»

Ο πατέρας μου καταγόταν από τη Ρόδο και η μητέρα μου από τις Στενιές της Άνδρου. Ο πατέρας μου ήρθε στην Άνδρο το 1938. Το 1954 παντρεύτηκε την μητέρα μου, και απέκτησαν δύο παιδιά. Τον αδερφό μου Γιώργο και εμένα. Ο πατέρας μου αγάπησε την Άνδρο σαν δική του γενέτειρα και άσκησε το λειτούργημα του ιατρού (παθολόγου καρδιολόγου)  μέχρι και το 1991. Όλα αυτά τα χρόνια ο κόσμος της Άνδρου τον ξεχώρισε για την αφοσίωση στο λειτούργημα του και την μεγάλη αγάπη του για το νησί. Η μητέρα μου, μέλος ναυτικής οικογένειας ήταν υπόδειγμα νοικοκυράς, φιλόξενη, γαλήνια, ήταν ο άνθρωπος που με στήριζε σε κάθε επιλογή μου.  Τη λατρεία τους για την Άνδρο πέρασαν οι γονείς μου και σε εμένα. Μεγάλωσα με τις Ανδριώτικες Αρχές, ανατράφηκα με τις Αξίες που έκαναν την Άνδρο να ξεχωρίζει τόσα χρόνια παντού. Αισθάνομαι τυχερός που κατάγομαι από το νησί της Ναυτοσύνης, το Νησί των λόγιων, των ποιητών, των λογοτεχνών, των εφοπλιστών. Οι μνήμες μου είναι ανάγλυφες από τα ήθη και έθιμα της Άνδρου και επιτέλους νιώθω υπερήφανος που τώρα με την υποψηφιότητα  μου στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές, είμαι σε θέση να κάνω πράξη, όλα όσα χρειάζονται για να γίνει η Άνδρος και πάλι Νησί Πρότυπο.

«Οικογενειακή Κατάσταση»

Η οικογένεια είναι η βάση όλων των αποφάσεων που πήρα στη ζωή μου. Σε όλα μου τα χρόνια η οικογένεια και το υπόλοιπο περιβάλλον μου με στήριξε στις επιλογές μου. Το 2002 είχα την τύχη να παντρευτώ και να έχω σύμμαχο στα εύκολα και στα δύσκολα τη γυναίκα μου Κατερίνα Παλαιοκρασσά. Μέχρι σήμερα αποκτήσαμε 3 υπέροχα παιδιά και ζω την ευτυχία του οικογενειάρχη και του πατέρα. Δίπλα στην ευτυχία βιώνω και την ευθύνη που έχουμε καθημερινά απέναντι στη νέα γενιά. Βλέποντας τις ανάγκες των παιδιών μου για ένα καλύτερο αύριο, συνειδητοποιώ τις ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν για όλα τα παιδιά της Άνδρου. Η οικογένεια μου είναι το μεγαλύτερο στήριγμα στην απόφαση μου να δηλώσω υποψηφιότητα σε αυτές τις Δημοτικές Εκλογές. Είμαι σίγουρος και πιστεύω, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου πως οι κάτοικοι της Άνδρου μας αντικρίζουν με το ίδιο αίσθημα που τους κοιτάζουμε εμείς, την ελπίδα, την προοπτική πως κάτι νέο, κάτι καλύτερο σαφώς καλύτερο μπορούμε να τους προσφέρουμε.

«Σπουδές – Εργασία στην Αθήνα»

Πάντα με γοήτευε η Ιατρική (σε αυτό έπαιξε ρόλο και το πρότυπο του πατέρα μου). Όταν πήρα το απολυτήριο μου από το Εμπειρίκιο Λύκειο Άνδρου εισήχθην στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκα ως Οδοντίατρος και συγχρόνως ως Επιστημονικός Συνεργάτης στην Έδρα της Γναθοχειρουργικής του Πανεπιστημίου.  Δεν έμεινα όμως μόνο εκεί. Η αγάπη μου για την Ιατρική και η στήριξη των γονιών μου, με βοήθησαν ώστε να πάρω την απόφαση να συνεχίσω. Έτσι μετά την Οδοντιατρική Σχολή πέρασα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρας, όπου αποφοίτησα το 1994. Στην επαγγελματική μου πορεία απέκτησα την ειδικότητα του Ορθοπεδικού Χειρουργού, παράλληλα συμμετείχα σε Πανελλήνια και Διεθνή Ιατρικά Συνέδρια ενώ είμαι μέλος στο Κολέγιο Ελλήνων Ορθοπεδικών, στην Ελληνική Εταιρεία Οστεοπόρωσης και στην Αθλητιατρική Εταιρεία. Προσωπικά είχα πάντα ένα στόχο, να βρεθώ και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην γενέτειρα μου την Άνδρο. Από το 1995 ασκώ την Ιατρική στο Κέντρο Υγείας του νησιού μας, πρώτα κάνοντας το αγροτικό μου και μετά ως Ορθοπεδικός.  Από το 2006 έως και το 2009 θήτευσα ως πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας γνωρίζοντας και αντιμετωπίζοντας από πολύ κοντά τις ανάγκες και τις ελλείψεις του τομέα της Υγείας στην Άνδρο. Κοιτάζοντας όλη την πορεία μου ως σήμερα συνειδητοποιώ ότι παρέμεινα και παραμένω πιστός στο στόχο μου, να προσφέρω τα μέγιστα στο τόπο μου για να βελτιώσω τη σημερινή κατάσταση. Αυτή είναι άλλωστε και η βασική αρχή του συνδυασμού μας.

 «Η ζωή στην Άνδρο – Ο τόπος»

Οι εποχές έχουν αλλάξει. Από τα τέλη του 2008 ζούμε κρίσιμη περίοδο. Φόβος, Απογοήτευση, κυριαρχούν παντού στη χώρα μας. Η Άνδρος, κομμάτι της Ελλάδας, βρίσκετε και εκείνη να βάλετε από τους ίδιους κινδύνους. Αυτός ο τόπος με την Φυσική Ομορφιά, το Πράσινο, τα Νερά, τον Κυκλαδίτικο Πολιτισμό, αντιμετωπίζει προβλήματα. Προβλήματα που εντάθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια και απειλούν το επίπεδο ζωής των κατοίκων, χαμηλά ποσοστά απασχόλησης και ρυθμών ανάπτυξης, υποβαθμισμένο φυσικό περιβάλλον, ανύπαρκτα έργα υποδομής. Αν για κάποιους αυτά φαίνονται αδιέξοδο, για εμάς αποτελεί πρόκληση που μας δίνει το κίνητρο να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, μέσα από την αφοσίωση και την πολύ δουλειά να φτάσουμε στο στόχο που θέσαμε εξ αρχής, να γίνει η Άνδρος νησί πρότυπο, να γίνει πόλος έλξης, τόπος για τον οποίο κάθε Ανδριώτης, κάθε κάτοικος θα είναι υπερήφανος γι’ αυτόν. Ποιος δεν θα ήθελε να ζει σε ένα καθαρό και νοικοκυρεμένο νησί, σε προσεγμένο φυσικό περιβάλλον, σε ένα τόπο με τις απαραίτητες υποδομές που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της τοπικής κοινωνίας, που θα αναδείξουν τον Πολιτισμό και την Κληρονομιά της Άνδρου.

«Ενασχόληση με τα κοινά»

Στη ζωή μου έμαθα να προσφέρω. Αυτό το στοιχείο ήταν και το κίνητρο να συμμετέχω στη Δημόσια ζωή της Άνδρου. Έτσι μετά τις Δημοτικές Εκλογές του 2006 εκλέγομαι Δημοτικός Σύμβουλος κερδίζοντας την εμπιστοσύνη πολλών συμπατριωτών μου. Αυτή η εμπιστοσύνη με ενέπνευσε ακόμα περισσότερο. Το αίσθημα της ευθύνης έγινε ακόμα μεγαλύτερο. Ως Δημοτικός Σύμβουλος ανέλαβα πρωτοβουλίες, πρότεινα λύσεις, συνεργάστηκα με μοναδικό στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας. Η εμπειρία που απέκτησα αυτά τα τέσσερα χρόνια είναι μεγάλη και αισθάνομαι έτοιμος να αντιμετωπίσω από κοινού με τους συνεργάτες μου κάθε κατάσταση. Μέσα στις νέες συνθήκες και τις αλλαγές που φέρνει ο «Καλλικράτης», οι βασικές αρχές μου παραμένουν ίδιες, πολύ δουλειά, έργα στην πράξη, συνέπεια και υπευθυνότητα.

«Παλιές και Νέες Συμμαχίες»

Το θέμα των Συμμαχιών αρμόζει πιο πολύ σε μάχες στρατιωτικού χαρακτήρα. Με τους συνεργάτες μου στο συνδυασμό «Άνδρος Νέοι Ορίζοντες» κατεβαίνουμε στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές έχοντας ως κύριο αξίωμα να είναι ο αγώνας μας έντιμος και πολιτισμένος, ουσιαστικός και δυναμικός. Από την πρώτη στιγμή που πήρα την απόφαση να θέσω υποψηφιότητα μέλημα μου είναι να μοιραστώ το όραμα μου με ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά, ανθρώπους καταξιωμένους επαγγελματικά και κοινωνικά, ανθρώπους που διακρίνονται για τη συνέπεια, τη μαχητικότητα και την προσφορά τους στην Άνδρο, ανθρώπους που είναι μπροστάρηδες σε αυτή την προοπτική ανανέωσης. Ας μη γελιόμαστε. Αυτός ο τόπος μας ενώνει. Η τοπική αυτοδιοίκηση ζητά τη συνδρομή όλων μας. Η πολυσυλλεκτικότητα του χαρακτήρα της δηλώνει εξ αρχής, την ανάγκη να πορευτούμε ενωμένοι απέναντι στα προβλήματα. Ένα όμως είναι σίγουρο και το τονίζω. Η πείρα της ζωής, η εμπειρία μου τέσσερα χρόνια ως Δημοτικός Σύμβουλος και τρία χρόνια ως πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Άνδρου, αλλά κυρίως η καθημερινή συναναστροφή με τους συμπατριώτες και συντοπίτες μου, με κάνουν να βλέπω ξεκάθαρα συγκεκριμένες επιλογές, σε ότι αφορά τους συνεργάτες και τους στόχους μου.

«Άνδρος Ενιαίος Δήμος»

Ο δρόμος προς το αποκεντρωμένο κράτος έχει πολλές προκλήσεις. Η μεταφορά Διοικητικών αρμοδιοτήτων από τον Β’ στον Α’ βαθμό είναι αναγκαίο να συνοδευτεί με τους ανάλογους οικονομικούς πόρους. Για την Άνδρο το θέμα είναι φλέγον, αν σκεφτούμε πως το νησί μας καθίσταται πλέον πραγματικό κυβερνείο. Η μεταμόρφωση όμως του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης δεν διαγράφει αυτόματα τα προβλήματα, που για την Άνδρο παραμένουν μεγάλα. Αν ο «Καλλικράτης» μπορεί να αποτελέσει ελπιδοφόρα απάντηση απέναντι στις ανάγκες του νησιού μας, τότε ως Δημότες πρέπει να αναλογιστούμε, πως αφετηρία για την επίλυση των προβλημάτων είναι η ανασύνθεση και όχι η ανακύκλωση των τοπικών αρχόντων.Ένα επίπεδο Διοίκησης κοντά στον πολίτη όπως αυτό που αντιπροσωπεύει ο «Καλλικράτης» επιτάσσει αλλαγές. Αλλαγές που σηματοδοτούν την είσοδο στη Δημοτική αρχή Νέων Προσώπων ικανών να ανταποκριθούν σε αυτές, Νέων Προσώπων, που μπορούν να εγγυηθούν με την δυναμική, το κύρος και τις αποφάσεις τους. Νέων Προσώπων που τολμούν να φέρουν σε πέρας ότι αφέθηκε μέχρι σήμερα στη τύχη του. Νέων Προσώπων που διψούν να προσφέρουν στο νησί μας για την πραγματοποίηση έργων αντάξιων μιας σύγχρονης  Άνδρου. Νέων Προσώπων που θα ανοίξουν καινούργια φτερά για Νέους Ορίζοντες στην Άνδρο της ζωής και της αγάπης όλων μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.