«Μέσα στον Ιούλιο υπήρξε μια επιτάχυνση των πολιτικών διεργασιών στην Άνδρο και στις αρχές Αυγούστου οι επικεφαλής των συνδυασμών των δύο μεγαλύτερων Δήμων της Άνδρου (Χώρας και Υδρούσας) και όλα τα στελέχη τους άρχισαν ανοικτές συνομιλίες ενοποίησης τους. Στο μεταξύ υπήρξε δημοσκόπηση της Metron Analysis, που κατέγραψε ανατροπές στην διάταξη των δυνάμεων στο νησί. Στην συνέχεια και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες στις 10 Αυγούστου ο Κυριάκος Θωμάς με εκτενή πολιτική δήλωση του στην ημερήσια εφημερίδα «Κοινή Γνώμη» της Σύρου και σε όλα τα ανδριώτικα blog ανακοίνωσε επισήμως την ενότητα των δύο συνδυασμών υπό τον γιατρό Θεοδόση Σουσούδη.

Η δυναμική του νέου συνδυασμού φάνηκε στην πρώτη δημόσια εμφάνιση το Σάββατο 21 Αυγούστου στον ανοικτό κινηματογράφο της Χώρας όπου μίλησε ο επικεφαλής γιατρός Θεοδόσης Σουσούδης και τον προλόγισε ο δήμαρχος Υδρούσας Κυριάκος Θωμάς παρουσία ενός πυκνού ακροατηρίου (πάνω από 600 άτομα). Η δυναμική του επανεπιβεβαιώθηκε και σε δύο ακόμα διαδοχικές συγκεντρώσεις στις 27 Αυγούστου στο Γαύριο (περίπου 150 άτομα) και στις 28 Αυγούστου στο Μπατσί (περίπου 300 άτομα). Και στις τρεις ομιλίες τους ο Θεοδόσης Σουσούδης και ο Κυριάκος Θωμάς εξήγησαν την ανάγκη για ενότητα, για την δημοκρατική υπέρβαση των προσωπικών ανταγωνισμών και των τοπικισμών (σε ένα νησί που έχει επί χρόνια ταλαιπωρηθεί από αυτά τα θέματα), αλλά και τις προτεραιότητες του συνδυασμού για τον νέο ενιαίο Δήμο Άνδρου.

Ο συνδυασμός του επάρχου Γιάννη Μαλταμπέ ξεκίνησε ήδη από τον Ιούλιο μια συγκέντρωση στα Αποίκια και μια άλλη τον Αύγουστο στο εξοχικό κέντρο της Σταυροπέδας, με περιορισμένη συμμετοχή αρχικά. Αυτό προβλημάτισε. Ακολούθησε δημοσκόπηση της γνωστής εταιρείαςPublic Issue, στα τέλη Αυγούστου, όπου ο συνδυασμός μάλλον βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Ο Γ. Μαλταμπές επιχείρησε φυγή προς τα εμπρός, στο μεταξύ ο Λ. Μπάλας και ορισμένα στελέχη του αποχώρησαν από τον έπαρχο και προσχώρησαν στον συνδυασμό του Γ. Γλυνού!!!

Ο συνδυασμός του Γιάννη Γλυνού κινήθηκε σε παραδοσιακά οργανωτικά μοτίβα -και με αρκετή πολιτική εσωστρέφεια σε σχέση με τους προαναφερθέντες- μη επιχειρώντας καμία δημόσια εμφάνιση ή ανοικτή συγκέντρωση μέσα στο καλοκαίρι. Την 11η Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε την πρώτη ανοικτή συγκέντρωση του στον κινηματογράφο της Χώρας την οποία παρακολούθησε ένα ικανοποιητικό σε αριθμό ακροατήριο (περίπου 300 άτομα). Στην ομιλία του ο Γ. Γλυνός εξήγγειλε πολλά νέα έργα και λύσεις του καυτού προβλήματος των σκουπιδιών και των σφαγείων γιατί πλέον «ωρίμασαν» οι συνθήκες!!!

Τέλος, ο δήμαρχος Χώρας Μ. Βάμβουκας επιχείρησε με δύο συνεντεύξεις να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο. Στην πρώτη, στην εφημερίδα Κοινή Γνώμη, εξήγγειλε αιφνιδίως, χωρίς προεργασία, «κάθοδό του στις εκλογές» σαν του «μόνου δεξιού στην Άνδρο». Στη δεύτερη, στην εφημερίδα «Αποκαλύψεις», εξήγγειλε την «μετονομασία του κόλπου της Άχλας σε κόλπο της Ελένης Μενεγάκη»! Ο λόγος γιατί ο κ. Βάμβουκας διαπίστωσε πως: «Η Μενεγάκη έκανε γνωστή την Άνδρο στο πανελλήνιο και ήρθαν χιλιάδες τουρίστες»!!!»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.