Με την ευκαιρία μιας ακόμη επιτυχημένης έκθεσης το καλοκαίρι του 2010 και με την έναρξη της χειμερινής έκθεσης του Μουσείου δεν μπορεί κανείς να μην ανατρέξει στους ιδρυτές του, το ζεύγος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή οι οποίοι με την προσωπική τους φροντίδα έθεσαν τα θεμέλια της πολιτιστικής ανάπτυξης του νησιού μας.

Από τότε κάθε χρόνο η Άνδρος γίνεται πόλος έλξης διεθνών προσωπικοτήτων των Γραμμάτων και των Τεχνών αλλά και της οικονομικής πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Έτσι η Άνδρος αποτελεί πέραν της φυσικής της ομορφιάς και  τουριστικό προορισμό πολιτισμού.

Το όραμα του ζεύγους Γουλανδρή που συνδύασε την αγάπη για το νησί με την αγάπη για την τέχνη έθεσε τις βάσεις και λειτούργησε σαν παράδειγμα για την δημιουργία και άλλων σπουδαίων ιδρυμάτων που εδραιώνουν ακόμη περισσότερο το νησί μας ως πολιτιστικό κέντρο των Κυκλάδων γενικότερα.

Για τον Σύνδεσμο Ανδριων Πειραιώς

Βασιλική Λινού Πρόεδρος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.