Οι εκλογές τέλειωσαν. Η μάχη στην Άνδρο κρίθηκε στο νήμα. Όμως λίγο πριν από το τελικό αποτέλεσμα ξέσπασε μεγάλη σύγκρουση στη ΝΔ Άνδρου που είχε ως αναφορά τη δράση του τοπικού βουλευτή της ΝΔ Γ. Βρούτση. Στο τέλος της διαδρομής βρέθηκαν και να αντιμέτωποι δύο υποψήφιοι, που ανήκαν σε δύο διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, αλλά πάλευαν υπό την ίδια μπλε χρωματική ετικέτα

Αυτό ήταν φυσικό για τον κ. Σουσούδη, που προερχόταν από τη ΝΔ, έμοιαζε απίστευτο για τον κ. Γλυνό, που το 2007 είχε πολιτευτεί με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και τον Σεπτέμβριο του 2010 κατήγγελλε ανοιχτά χρώματα και κόμματα. (Εφημ. Κοινή Γνώμη, 8.10.2010, 1.12.2010). Την μετάλλαξη των χρωμάτων και των κομμάτων πέτυχε, όπως φαίνεται από τα κείμενα της ΝΔ Άνδρου που ακολουθούν, ο βουλευτής Γ. Βρούτσης με παρεμβάσεις, που έκανε ο ίδιος προσωπικά στο νησί και στη ΝΔ. Έτσι η τοπική οργάνωση της ΝΔ της Άνδρου μπήκε σε φάση αποδιοργάνωσης. Ένα μέρος έχει αποστασιοποιηθεί οργισμένο ή αμήχανο παρακολουθώντας έκπληκτο τα απίστευτα του βουλευτή. Ένα άλλο μέρος, που εκπροσωπεί νομίμως τη ΝΔ, έχει ταχθεί ανοιχτά κατά του κ. Βρούτση. Ένα μέρος είναι σήμερα με τον κ. Γλυνό και τους εταίρους του. Τέλος ένα τμήμα αποχώρησε με προορισμό το κόμμα της κ. Μπακογιάννη. Η παρακάτω επιστολή μαρτυρά την ανοικτή διαμάχη που προκάλεσε ο κ. Βρούτσης στην Άνδρο, διαμάχη που καταγράφηκε με δημοσιεύματα εφημερίδων στις Κυκλάδες και την Αθήνα.

Διαμαντής Μπασαντής

* Τοπική Οργάνωση Ν. Δ. Ανδρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Άνδρος 11 Νοεμβρίου 2010

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον αρμόδιο της Γραμματείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ κ. Διαμαντίδη πως ο κ. Γιάννης Γλυνός, υποψήφιος δήμαρχος Άνδρου (με επίσημη στήριξη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – εφημερίδα Κοινή Γνώμη της Σύρου 8/10/2010), δήλωσε με επιστολή του λίγες μέρες προ των εκλογών στη Ρηγίλλης πως εκπροσωπεί τη Νέα Δημοκρατία στην Άνδρο!

Με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως η επιστολή εκπροσώπησης του κ. Γλυνού έχει χαρακτηριστεί ως «προσωπικό δεδομένο». Έτσι δεν είναι δυνατόν να κοινοποιηθεί ή να δημοσιευτεί ώστε να μάθουν και οι Ανδριώτες πως, πότε και γιατί ο κ. Γλυνός εγκατέλειψε την Αριστερά, στην οποία ανήκε εδώ και δεκαετίες, εκπροσωπώντας αιφνιδίως λίγες μέρες προ των εκλογών τη Νέα Δημοκρατία.

Είναι πρώτη φορά που κάποιος δηλώνει με απόρρητη επιστολή του πως εκπροσωπεί τη ΝΔ! Θυμίζουμε στους Ανδριώτες πως ο κ. Γ. Γλυνός το 2007 είχε πολιτευτεί στις εκλογές για την ΤΕΔΚ Κυκλάδων με την Αριστερά στρεφόμενος τότε ανοιχτά εναντίον της ΝΔ, η οποία έτσι έχασε τον Νομό Κυκλάδων.

Είναι προφανές πως ο κ. Γλυνός επιχείρησε λίγες μέρες προ των εκλογών να σαλτάρει στο σκάφος της ΝΔ ώστε να κερδίσει την παρτίδα. Πληροφορούμε αυτόν, αλλά και ορισμένους «διακεκριμένους φίλους» του στην Ρηγίλλης, πως η Νέα Δημοκρατία Άνδρου δεν «τρώει κουτόχορτο». Ξέρουμε τον ρόλο καθενός και θα αποδώσουμε αναλόγως τις πολιτικές ευθύνες για τις πολιτικές ακροβασίες και το παρασκήνιο του κ. Γλυνού και των «διακεκριμένων φίλων» του.

Μετά τα παραπάνω πολιτικώς απαράδεκτα είμαστε υποχρεωμένοι να πληροφορήσουμε τους Ανδριώτες ότι ως Νέα Δημοκρατία Άνδρου στηρίζουμε αποφασιστικά την υποψηφιότητα του νέου και δυναμικού γιατρού Θεοδόση Σουσούδη, ο oποίος πολιτεύτηκε και πολιτεύεται με ακεραιότητα και εντιμότητα και δεν έκανε ποτέ τέτοιες ακροβασίες και δεν έδρασε ποτέ στο παρασκήνιο.

Η Πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Άνδρου της Νέας Δημοκρατίας

Ράνια Ταουσάνη

(ακολουθούν 50 υπογραφές μελών και στελεχών της ΝΔ)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.