Ο Τροβαδούρος της νησιωτικής μουσικής

Μίνι- Συνέντευξη στην Χριστίνα Ραΐση Μανάλη

Πόσο καιρό ασχολείσθε με το νησιωτικό ρυθμό;

Ασχολούμαι περίπου 15 χρόνια

Στη φωνή σας διακρίνω μια έντονη αισθαντικότητα που μας δημιουργεί την αίσθηση να ανεβούμε… Πως το πετυχαίνετε;

Όταν κάνεις κάτι που σου αρέσει και το αγαπάς πολύ πιστεύω πως αυτό βγαίνει από μόνο του

Ποια είναι τα αγαπημένα μουσικά κομμάτια σας; Λαϊκά, νησιώτικα, ή ρεμπέτικα;

Μου αρέσουν και τα λαϊκά και τα νησιώτικα αλλά και τα ρεμπέτικα. Η αδυναμία μου θα έλεγα πως είναι τα νησιώτικα τραγούδια

Το Κόρθι, η Πίσω Μεριά, τοπία έμπνευσης. Προτείνω μια μουσική συνάντηση νέων οργανοπαιχτών. Συμφωνείτε;

Φυσικά και συμφωνώ θα ήταν πολύ ωραία συνάντηση.

Πόσος είναι ο χρόνος που αφιερώνεται εσείς προσωπικά στο τραγούδι;

Αρκετός  θα μπορούσα να πω πως τραγουδώ συνεχώς άλλοτε δυνατά κι άλλοτε ψιθυριστά.

Τι ζητάτε από τη νέα δημοτική αρχή;

Υποστήριξη και πολλές εκδηλώσεις με πολύ νησιώτικο τραγούδι.

Αστείρευτη πηγή ενέργειας η Άνδρος. Πόσο πολύ είστε δεμένος με το νησί σας και πώς νοιώθετε εσείς προσωπικά όταν το κέφι είναι στα ύψη;

Η Άνδρος είναι πράγματι πηγή ενέργειας από παλιά. Είχε μουσική παράδοση και πολλούς οργανοπαίχτες. Σήμερα υπάρχουν πολλοί νέοι και ταλαντούχοι μουσικοί που αγαπούν το νησιώτικο τραγούδι και το υποστηρίζουν. Πολλά νέα παιδιά στην Άνδρο ασχολούνται με το βιολί και το λαούτο.

Θα ήθελα μια πανοραμική σας εκδήλωση στην θάλασσα του Αγίου Φανουρίου. Πιστεύετε πως είναι υλοποιήσιμη η ιδέα; Νομίζετε ότι μπορούμε να το δρομολογήσουμε; Πάντα βέβαια με την ευγενική χορηγία των ενδιαφερομένων.

Όλα γίνονται τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Αρκεί να το θες. Πιστεύω πως θα ήταν πολύ όμορφη εκδήλωση εκεί στην εκκλησία του Αγίου Φανουρίου να ακουστούν νησιώτικες μελωδίες με φόντο την θάλασσα και το πανέμορφο Κόρθι. Κλείνοντας την συνέντευξη θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου στο δάσκαλό μου Βαγγέλη Ζαγοραίο που μου έμαθε λαούτο με μεγάλη υπομονή και υποστήριξη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτόν τον άνθρωπο γιατί είναι από τους λίγους που με μεράκι και υπομονή μαθαίνει στα νέα παιδιά βιολί και λαούτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.