Είναι ο τίτλος του φωτογραφικού λευκώματος της Λίας Δανιόλου που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ

Η Ανδριώτισσα Λία Δανιόλου, επιζητεί να καταγράψει τα σπίτια των καραβοκύρηδων  και των καπεταναίων του τόπου της. Να προβάλει όχι μόνο τις  νεοκλασικής επιρροής προσόψεις και διακοσμήσεις τους, τους αλλά να επισκεφθεί και να απαθανατίσει  την  ατμόσφαιρα που αποπνέουν οι εσωτερικοί  χώροι.

Τα εντυπωσιακά πλακάκια με τα γεωμετρικά σχήματα, τα έπιπλα, της γαλλικής αισθητικής σάλες και τα σαλόνια, τους επι -ζωγραφισμένους τοίχους και τα ταβάνια, τα σπάνια αντικείμενα, τις δαντέλες, τα φωτιστικά.

Μέσα από την προσωπικότητα του κάθε σπιτιού σκιαγραφείται  η προσωπικότητα της αναδυόμενης αστικής κοινωνίας της Άνδρου, των αρχών του εικοστού αιώνα.

Οι φωτογραφίες  είναι της Ιωάννας Νικολαρεϊζη, τα κείμενα της Ράνιας Τζιφοπούλου Κωνσταντινίδη.

Το βιβλίο διατίθεται στο πωλητήριο του Μουσείου Γουλανδρή στη Χώρα της Άνδρου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.