Μπήκα στο κτίριο του ΟΤΕ στη Χώρα την Μεγάλη Εβδομάδα για να αλλάξω όνομα και πρόγραμμα στην τηλεφωνική σύνδεση μου. Η ουρά μπροστά στο γραφείο του αρμοδίου υπαλλήλου με απέτρεψε από το αν περιμένω. Έφυγα και επέστρεψα αργά το μεσημέρι. Πράγματι οι πελάτες είχαν φύγει και ο αρμόδιος με εξυπηρέτησε με προθυμία. Όμως χρειαζόμουν και κάποια χαρτιά που δεν είχα έτσι ανανέωσα  το ραντεβού για την επομένη.

Πήγα το επόμενο πρωινό. Και πάλι υπήρχε κίνηση. Αυτή τη φορά ο ίδιος αρμόδιος ήταν πίσω από τον γκισέ και εισέπραττε τα χρήματα των λογαριασμών. Επιπλέον έκανε και όλα τα σχετικά και για λογαριασμούς που είχαν διακοπεί  και θα γινόταν επανασύνδεση. Και πάλι έφυγα και επέστρεψα αργά το μεσημέρι 20’ λεπτά πριν κλείσει το κατάστημα. Οι πελάτες είχαν φύγει και προχώρησα στις ανάλογες ενέργειες.

Μετά τις σχετικές διατυπώσεις και τα ανάλογα έγγραφα και μετά από σχετικές συνεννοήσεις και με τη Σύρο ολοκληρώθηκαν αυτά που ζητούσα. Επιπλέον πήρα και ένα κινητό τηλέφωνο με βάση το πρόγραμμα της Cosmote που είχα δικαίωμα.   Τέλειωσα 20΄ λεπτά μετά την λήξη του ωραρίου του καταστήματος.

Τον ευχαρίστησα για την μακρά εξυπηρέτηση και τον ρώτησα που είναι οι άλλοι υπάλληλοι; Ο ταμίας, ο επί των συνδέσεων και διακοπών, ο της Cosmote υπεύθυνος κλπ. Μου απάντησε πως αυτός είναι ο προϊστάμενος και όλα τα άλλα… Για τον λόγο αυτό τον είδα την μια μέρα να έχει μια ουρά μπροστά στο γραφείο του προϊσταμένου διεκπεραιώνοντας διακοπές και τα της Cosmote και την άλλη στο ταμείο να εισπράττει χρήματα από μια ουρά, ενώ δίπλα υπήρχε και άλλη σχετική ουρά να περιμένει για νέες συνδέσεις!!!

Έμεινα άναυδος. Δηλαδή ένας άνθρωπος υπάρχει μόνο στο σχετικό κατάστημα του ΟΤΕ Άνδρου για όλα! Και αυτός είναι και για Πάσχα και για καλοκαίρι! Και όταν παίρνει άδεια; Κλείνει το κατάστημα!!!

Να γιατί υπάρχει πάντα μια ώρα αναμονή στον ΟΤΕ! Γιατί ο ίδιος κάνει τις συνδέσεις και αποσυνδέσεις τηλεφωνικών γραμμών, τον ταμία για τις πληρωμές, τις μεταφορές τηλεφώνων και τις αλλαγές ονομάτων χρηστών! Ο ίδιος απαντά σε ερωτήματα και σε παράπονα, λαμβάνει τα αιτήματα για βλάβες. Ο ίδιος πουλά κινητά και σταθερά τηλέφωνα, πουλά κάρτες κινητών ή ανανεώνει ετήσιες συνδρομές  κινητών! Επιπλέον στον «ελεύθερο χρόνο» του έχει και …την ευθύνη της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων υπαλλήλων του ΟΤΕ!!!

Φυσικά δεν μπορεί να πάρει άδεια γιατί δεν υπάρχει άνθρωπος – ιδίως το καλοκαίρι που έρχονται όλοι!!! Το «άλλοθι» της ύπαρξης καταστήματος Γερμανού συνεργαζόμενου με τον ΟΤΕ δεν στέκει γιατί το εν λόγω κατάστημα έχει μόνο τις πωλήσεις. Όλα τα άλλα που εξήγησα παραπάνω τα κάνει το κατάστημα του ΟΤΕ (το οποίο παρεμπιπτόντως είναι και σχετικά φθηνότερο στις πωλήσεις από τα άλλα καταστήματα του είδους).

Καλή η λογική των «οικονομιών  κλίμακας» του ΟΤΕ, αλλά μήπως θα ήταν καλύτερο κάτι τύποι που κάθονται σε γραφεία στο κέντρο να σκέφτονταν λίγο καλύτερα τι θα γίνει και με τη νησιώτικη Ελλάδα. Έψαξα και έμαθα πως ήδη έχουν κλείσει 74 υποκαταστήματα του ΟΤΕ. Επτά νησιά ανάμεσα τους η Άνδρος και η Τήνος εξαιρέθηκαν. Αλλά τι εξαίρεση είναι αυτή που ένας άνθρωπος τα κάνει όλα. Αυτό το “one man show” πόσο μακριά μπορεί να πάει; Ο άνθρωπος θυμίζει το Θανάση Βέγγο σε κάτι παλιές ελληνικές ταινίες. Και τι θα γίνει το καλοκαίρι που ο πληθυσμός θα αυξηθεί 100%;

Μήπως είναι καιρός να γίνει κάτι αμέσως για να μην ψάχνουμε το καλοκαίρι και δεν βρίσκουμε άκρη. Γιατί καλές οι γραμμές και τα τηλέφωνα όπως κάποιον να συνεννοηθούμε για ότι προκύψει με αυτά δεν έχουμε. Και εμείς έτσι κι αλλιώς συνεχίζουμε να πληρώνουμε τον ΟΤΕ. Ας κάνει κάτι, λοιπόν, και ο ΟΤΕ για την Άνδρο όπως έχει υποχρέωση…

Διαμαντής Μπασαντής

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.