Φέτος τον Ιούλιο το Aegean Arts Circle (AAC) γιόρτασε δέκα χρόνια ζωής στην Άνδρο. Για τον εορτασμό της πρώτης δεκαετίας του το 2012, το AAC προσκάλεσε στην Άνδρο τον συγγραφέα Robert Olen Butler, νικητή του βραβείου Pulitzer, σαν εισηγητή σε ένα οκταήμερο εργαστήριο τον Ιούλιο, που προσέλκυσε επαγγελματίες συγγραφείς από την Αγγλία, το Ισραήλ, το Μεξικό, το Καμερούν, την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Του κ.Butler του άρεσε τόσο πολύ η Άνδρος που στο νέο μυθιστόρημα που γράφει τώρα και το οποίο πραγματεύεται τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, επέλεξε να δώσει σε μία από τις ηρωίδες του (μια σταρ του βωβού κινηματογράφου) καταγωγή από την Άνδρο, εξασφαλίζοντας έτσι τη δημοσιότητα για το νησί μέσα από τη λογοτεχνία. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Χώρα με την βοήθεια του Δήμου Άνδρου.

Ο κ. Butler, ο οποίος είναι αποδέκτης πολλών διεθνών διακρίσεων, έχει ψηφιστεί ως ένας από τους 50 κορυφαίους καθηγητές συγγραφής σε πανεπιστημιακό επίπεδο στις Ηνωμένες Πολιτείες.  Έχει γράψει είκοσι βιβλία και τα διηγήματά του εμφανίζονται τακτικά σε σημαντικά λογοτεχνικά περιοδικά όπως το Atlantic Monthly, το New Yorker, το Granta και άλλα. Ο κ. Butler έχει λάβει το Guggenheim Fellowship Award και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας Florida.

Επίσης, η Νάταλι Μπακόπουλος, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Michigan και εισηγήτρια των εργαστηρίων του AAC το 2009, 2010 και 2011, μόλις εξέδωσε το νέο της μυθιστόρημα «Το πράσινο ακρογιάλι της πατρίδας» ταυτόχρονα στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα, (εκδόσεις Πατάκη) στο οποίο γίνεται μνεία μαζί με τις ευχαριστίες της στην Άνδρο και το Aegean Arts Circle.  Επί πλέον, η Ruth Steinberg, ποιήτρια από τη Νέα Υόρκη, πρόσφατα εξέδωσε μια συλλογή ποιημάτων που έγραψε στην Άνδρο, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της σε παλαιότερο εργαστήρι του AAC.  Άλλοι παλαιοί εισηγητές του AAC προέρχονται από τα πανεπιστήμια του Princeton, του Harvard, του Chicago, της Pennsylvania και του Michigan.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.