«Την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012, το απόγευμα, έγινε στο Ξενοδοχείο St. George Lycabettus στην Αθήνα, η παρουσίαση του βιβλίου της Ανδριώτισας Χαρούλας Κριεζή-Σβυριάδη, «Το ταξίδι της ζωής».

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν πολλοί Ανδριώτες, φίλοι και συγγενείς. Το βιβλίο προλόγισαν, ο Γιώργος Κριεζής, η Κατερίνα Βραχνού-Μοσχοπούλου, ο Αναστάσιος Τσάμης (Καθηγητής του Τμήματος Δημοσίας Διοίκησης της Παντείου), η Αλεξάνδρα Καλύβα-Τσιλιπάνου (Καθηγήτρια φιλόλογος) και η Μάρω Κριεζή-Βραχνού. Την παρουσίαση ακολούθησε κοκτέιλ, στο οποίο όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συγχαρούν την συγγραφέα και να ανταλλάξουν τις απόψεις τους, τιμώντας δεόντως, τα ωραία εδέσματα, του πολύ φιλόξενου ξενοδοχείου της Ανδριώτισας Ειρήνης Μαντζαβελάκη-Βασιλοπούλου.

To βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία της οικογενείας του πατέρα της συγγραφέως, μέσα από την ίδια την ιστορία του κάθε τόπου. Όλα τα γεγονότα τα οποία συνέβησαν δια μέσω των αιώνων, είναι πραγματικά, καταγράφονται και τεκμηριώνονται με ντοκουμέντα και αρχεία τα οποία αναζητήθηκαν σε διαφορετικούς τόπους. Το ταξίδι μας ξεκινά από το 1606 και φτάνει μέχρι το 2012, ακολουθώντας τις ρίζες και την πορεία της οικογενείας. Ξετυλίγοντας τη βιογραφία και τα οικογενειακά δένδρα των προγόνων, εστιάζει στις ιδιαιτερότητες της κάθε εποχής, οι οποίες ήταν ανάλογες των εκάστοτε δεδομένων των χρόνων που αναφέρονται.

Είναι το πρώτο συγγραφικό πόνημα της Χαρούλας Κριεζή-Σβυριάδη, η οποία είχε και την επιμέλεια της έκδοσης του. Στην Άνδρο διατίθεται στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη και στο βιβλιοπωλείο Τηνιακού-Γαρυφάλλου. Πληροφορίες: 6944264913»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.