Άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, συλλέκτες, ιδιοκτήτες αιθουσών τέχνης, φιλότεχνοι και θιασώτες της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας, θαύμαζαν μέχρι αργά το βράδυ της ημέρας των εγκαινίων τα έργα της φετινής έκθεσης του Ιδρύματος Π. και Μ. Κυδωνιέως «In Medias Res / Στον πηγαιμό για την Ιθάκη» στο κατάμεστο διώροφο κτίριο το οποίο διήγε τους «19ους ΠΛΟΕΣ», μια έκθεση αφιερωμένη στον αλεξανδρινό ποιητή Κωνσταντίνο Π. Καβάφη που διήρκεσε μέχρι 29.9.2013.

Οι συμμετέχοντες εικαστικοί δημιουργοί (20 ζωγράφοι και γλύπτες) με 119 έργα τους, ενθουσιάστηκαν από την εξαιρετική παρουσίαση και το σκεπτικό της σημαντικής αυτής διοργάνωσης, της οποίας η ιδέα, το σκεπτικό, η επιλογή των έργων και η διαμόρφωση τους στους χώρους του Ιδρύματος μαζί με την συνοδευτική μουσική της έκθεσης, δημιουργήθηκαν από την Κριτικό και Ιστορικό Τέχνης  κ. Αθηνά Σχινά.

Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία του κόσμου που σχημάτιζε ουρές για να μπει στο χώρο της έκθεσης ενώ όλοι οι συντελεστές δέχονταν, θερμά συγχαρητήρια.

Την έκθεση προλόγησαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Νίκος Σιγάλας, ο πρέσβης της Αργεντινής κ. Jorje Mastropietro, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια στην ελληνική γλώσσα, εκπροσωπώντας ως Πρύτανης όλων των πρέσβεων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, η επιμελήτρια της έκθεσης κυρία Αθηνά Σχινά και ο Δήμαρχος της Άνδρου κ. Ιωάννης Γλυνός.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωρόθεος Β΄, ο πρέσβης της Ιαπωνίας κ. Hirochi Toda με την σύζυγό του, ο πρέσβης της Αργεντινής κ. Jorje Mastropietro, ο πρέσβης του Μεξικού κ. Tarcisio Navarrete Mondes de Oca με τη σύζυγό του, ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Ιωάννης Γλυνός, ο πρόεδρος του Κληροδοτήματος Δ. και Λ. Μωραϊτη και η κ. Φίλιππου Μωραϊτη, ο εφοπλιστής Θεολόγος Παναγιωτάκης, ο κ. και η κ. Γεωργίου Φωτεινοπούλου, ο κ. και η κ. Τάσου Αρνιακού, η κ. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η κ. Λένα Μαμιδάκη, η κ. Ειρήνη Βασιλοπούλου, ο κ. Νίκος Παπουτσίδης ο κ. Παύλος Κυριακίδης, τον κ. και η κ. Νίκου Κουτσιανά, οι κ.κ. Μαίρη και Γωγώ Αυγερινοπούλου, η κ. Βάσσια Λακιώτη, η κ. Μαρία Λουϊζα Βούρου,  ο κ. και η κ. Πάνου Ζουγανέλη, ο κ. Κώστας Γαρύφαλλος και η κ. Μαργαρίτα Κορκοδείλου.

Οι «ΠΛΟΕΣ XIX», πραγματοποιήθηκαν με την ευγενική χορηγία του Κληροδοτήματος Δ. και Λ. Μωραΐτη, καθώς και των ακτοπλοϊκών εταιρειών Golden Star Ferries και Fast Ferries.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.