«Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών είναι ότι τουλάχιστον το 50% του εμβαδού κάθε παραλίας της χώρας θα πρέπει να παραμένει ελεύθερο από ομπρέλες, ξαπλώστρες, κανό και θαλάσσια ποδήλατα, προκειμένου να μην εμποδίζεται η πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα και να εξασφαλίζεται ικανός χώρος για όσους δεν επιθυμούν να πληρώσουν.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» αλλαγές στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό επεξεργάζεται η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις ακόμη και από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης αλλά και των περιβαλλοντικών οργανώσεων. Οι βουλευτές ανάγκασαν την κυβέρνηση σε αναδίπλωση με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, να παγώνει το σχέδιο νόμου, κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τον πρωθυπουργό. «Ο κ. Σαμαράς επιθυμεί η διαβούλευση να είναι εξαντλητική… ώστε, μετά τις ευρωεκλογές, να ενημερωθεί η κυβέρνηση για τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα αυτής της διαβούλευσης και να διαμορφωθεί η τελική θέση της», ανέφερε. Το σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό και την παραλία προτείνει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο παραχώρησης της κοινόχρηστης παράκτιας ζώνης, αλλά και τη δημιουργία μόνιμων κατασκευών σε αυτή και πλέον η κυβέρνηση επεξεργάζεται αλλαγές, σύμφωνα με «Τα Νέα». Πλέον σχεδιάζεται να αφήνεται ελεύθερο υποχρεωτικά το 50% της παραλίας, δηλαδή χωρίς κατασκευές, ξαπλώστρες και ομπρέλες. Μειώνεται στα 70 μέτρα η απόσταση που πρέπει να τηρούν μεταξύ τους δύο επιχειρηματίες που έχουν ομπρελοκαθίσματα στην παραλία. Ταυτόχρονα οι αυθαίρετες κατασκευές (εκτός από τις κατοικίες) θα νομιμοποιούνται μόνο μετά από περιβαλλοντική μελέτη».

«Λιμενικά Δρώμενα»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.