Ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα τα έργα της Πεζογέφυρας Νειμποριού και υπογειοποίησης δικτύου ΔΕΗ παλιάς πόλης.

Και τα δύο έργα μελετήθηκαν επί δημαρχίας Μανώλη Βάμβουκα, εντάχθηκαν σε χρηματοδοτικά προγράμματα, η μεν Πεζογέφυρα στο ΘΗΣΕΑΣ η δε Υπογειοποίηση σε πρόγραμμα συνεργασίας με την ΔΕΗ και ίδιους πόρους του Δήμου Άνδρου

Πεζογέφυρα: Το έργο προϋπολογισμού ύψους 180.000€ δημοπρατήθηκε το 2009 και ανατέθηκε. Εν συνεχεία έγινε προσφυγή στο ΣτΕ από το δεύτερο εργολάβο που συμμετείχε στο διαγωνισμό, η οποία εκδικάστηκε το 2012 και ακυρώθηκε ο πρώτος ανάδοχος.

sel-3-ypogiopoihsh-deh

Ο εργολάβος που προσέφυγε στο ΣτΕ κλήθηκε να εκτελέσει το έργο αλλά αρνήθηκε. Ο τρίτος στη σειρά εργολάβος αποδέχθηκε, αλλά λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν ήταν δυνατό να εκτελέσει το έργο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία δυνατότητα να γίνει γιατί:

Δεν επιτρέπεται πλέον δημοπράτηση έργων του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ.

Δεν μπορεί να κληθεί άλλος εργολάβος μετά τον τρίτο κατά σειρά στη δημοπρασία.

Προκειμένου  να μην χαθεί το έργο, η προηγούμενη δημοτική αρχή του Γιάννη Γλυνού προχώρησε στην υποκατάσταση του αναδόχου εργολάβου με την εργοληπτική εταιρεία Envicon και την υπογραφή σύμβασης Δήμου Άνδρου – Envicon τον 7ο/2014. Έτσι το έργο ολοκληρώνεται μέσα στο 2014.

Οι εργασίες ξεκινούν την επόμενη  εβδομάδα και το έργο καλύπτει το τμήμα από τη στροφή Ναυτικού Ομίλου μέχρι τον Τούρλο.

Υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη και για το υπόλοιπο κομμάτι μέχρι το παλιό ελικοδρόμιο και είναι εφικτή η κατασκευή του γιατί υπάρχουν όλες οι εγκρίσεις. Αρκεί η νέα δημοτική αρχή να εξασφαλίσει τους σχετικούς πόρους και να εκτελέσει το έργο.

Υπογειοποίηση Δικτύου ΔΕΗ: Το έργο της Υπογειοποίησης έχει ολοκληρωθεί στο σύνολο της πόλης της Χώρας Άνδρου, με μοναδικό κομμάτι αυτό από Καμάρα μέχρι Αφανή Ναύτη με  υποσταθμό στον κήπο του Αγίου Γεωργίου, να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Το κομμάτι αυτό, σίγουρα το πιο σημαντικό, γιατί αφορά στην παλιά πόλη ξεκινά να κατασκευάζεται αυτή την εβδομάδα. Η δαπάνη για την κατασκευή του έργου βαρύνει τη ΔΕΗ και τον Δήμο. Το τμήμα της δαπάνης που ήταν υποχρέωση του Δήμου έχει ήδη καταβληθεί από το καλοκαίρι του 2014 με δωρεά του συμπατριώτη μας κ. Σπύρου Πολέμη.

Το έργο ξεκινά τώρα και ολοκληρώνεται σύντομα, ώστε η πόλη να διαθέτει δίκτυο ΔΕΗ υπόγειο, που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα αρχοντικά, τις πλατείες και τους δρόμους.

Θα πρέπει η δημοτική αρχή να εξασφαλίσει το δίκτυο του δημοτικού φωτισμού, που μαζί με εκείνο που έχει ήδη τοποθετηθεί, όπου έχει περάσει το δίκτυο αποχέτευσης του Βιολογικού Καθαρισμού, θα ολοκληρώσει τον φωτισμό των δρόμων της παλιάς πόλης με υπόγειο δίκτυο.

ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.