Ήρθε η άνοιξη, η Φύση δημιουργεί, παράγει και τίκτει ασταμάτητα, όλα όσα πλουσιοπάροχα μας προσφέρει: Τους ευλογημένους καρπούς της για την διατροφή μας, την απαράμιλλη ομορφιά της και την, άνευ όρων, μητρική της αγάπη και στοργή.

Διότι είναι η Μητέρα όλων μας και αυτό πρέπει κάποτε απαξάπαντες να το κατανοήσουν και να καταλάβουν ότι χωρίς την αγάπη και τον σεβασμό προς την Φύση και την εναρμόνιση μαζί της δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε και να ευτυχίσουμε. Την ευεξία και την έμπνευση για ό,τι δημιουργεί ο άνθρωπος τού την προσφέρει ή Φύση. Μπορείτε να φαντασθείτε τον Σεφέρη να εμπνέεται «Το Περιγιάλι το Μικρό» ή τον Ελύτη, από τα νησιά τού Αιγαίου, το οποίον αγνάντευε από την Άνδρο, μέσα σε ένα εργοστάσιο ή σε ένα ανθρακωρυχείο;

Κοιτάξτε την ομορφιά τής Φύσεως, τώρα την άνοιξη. Τέσσερις χιλιάδες αγριολούλουδα γεννά η Μητέρα-Γη τής Ελλάδος! Είναι αυτονόητο να τα βλέπουμε, κάθε χρόνο, και να τα θαυμάζουμε, όμως, έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς παράγονται; Τι διεργασία χρειάζεται, νυχθημερόν, πόση σοφία, συνέπεια και αγάπη για αυτά και όλα τα άλλα, τα αμέτρητα και θαυμαστά , τα οποία η Φύση παράγει;

Χωρίς την Φύση δεν μπορούμε καν να υπάρξουμε, ας γίνει, επί τέλους αυτό το πρώτο και κύριο μάθημα, ήδη, από το προνήπιο, ούτως ώστε να μάθουν τα παιδιά, εξ απαλών ονύχων, ότι η Φύση είναι η Μεγάλη Μητέρα όλων μας, να την σέβονται όπως την μητέρα που τα έφερε στον κόσμο, και να μάθουν να ζουν σε αρμονία μαζί της και να χαίρονται αυτά τα οποία μας χαρίζει και να είναι ευγνώμονα απέναντί της. Έτσι, θα γίνουν και ορθοί ενήλικες και θα βαδίζουν σταθερά στον δρόμο τής υγείας, της χαράς και τής ευτυχίας. Διότι η Φύση, όταν ζούμε συντονισμένοι μαζί της, μας χαρίζει υγεία και η υγεία είναι η πηγή τής ευτυχίας και τής δημιουργίας..

Ο Καινούργιος Χρόνος, ξεκινάει, στην πραγματικότητα, την άνοιξη, όταν η Φύση αρχίζει την νέα της δυναμική δραστηριότητα μετά την χειμερινή της ανάπαυση. Αν έχετε καινούργια σχέδια και στόχους, η άνοιξη είναι η κατάλληλη εποχή για νέες εξορμήσεις.

Ευχόμαστε, όπως ανοίγουν τα λουλούδια, να ανοίξουν και οι άνθρωποι προς άλλους τρόπους σκέψεως, να κατανοήσουν απόλυτα τι σημαίνει εναρμόνιση με την Φύση και με τον εαυτό μας_να συνειδητοποιήσουν ότι τα πάντα είναι ενέργεια και ότι όλα εξαρτώνται από την σχέση μας μαζί της και να κατευθυνθούν προς την αληθινή άνθιση τού ιδίου του εαυτού τους.

Η άνοιξη μας προσφέρει απλόχερα την ανανεωμένη της ενέργεια. Άν θέλετε να κάνετε ένα καινούργιο ξεκίνημα, επωφεληθείτε και πάρτε την δύναμη, την οποίαν προσφέρει!

Ελένη Καίρη Bartels

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.