Θα ήθελα μια κοινωνία πιο ανθρώπινη, πιο αληθινή. Τα παιδιά όλου του κόσμου να έχουν τα ίδια δικαιώματα στη ζωή τους. Να μην είναι υπόδουλα διαφόρων θρησκειών και αιρέσεων. Να διδάσκονται ότι υπάρχει ένας και μοναδικός ΘΕΟΣ για όλους τους πλανήτες, εκτός του δικού μας. Δεν γίνεται να πιστεύουν οι άνθρωποι της κάθε χώρας σ’ έναν Θεό που τον θεωρούν κτήμα τους. Απόρροια όλων αυτών των δογμάτων και δοξασιών είναι οι αιματηροί πόλεμοι και τα πρώτα θύματα είναι πάντα τα παιδιά. Μια ισότιμη κοινωνία, όπως αυτή που οραματίζονται τα ορφανά αλάνια στους δρόμους, γράφοντας στους τοίχους: «Μόνος σου μπορείς να τρέξεις γρήγορα, μαζί όμως μπορούμε να πάμε πολύ μακριά»!

Στην Αφρική της πείνας και των εμφυλίων, ανθίζουν τεράστια συμφέροντα. Η Μαύρη Ήπειρος που τροφοδοτούσε και τροφοδοτεί με τον υπόγειο πλούτο της το ήμισυ του πλανήτη μας, τώρα ζητούν, «μπούμερανγκ», οι πρόσφυγες να πάρουν πίσω ότι τους στέρησε η φιλεύσπλαχνος Ευρώπη. Τα θησαυροφυλάκια των ισχυρών κρατών και πολυεθνικών εταιρειών γεμίζουν συνεχώς με ευρωδολάρια, απομυζώντας χρυσό, μέταλλα και υδρογονάνθρακες απ’ τα εδάφη της. Εμφύλιοι, επαναστάσεις και έντονη εγκληματικότητα κατασπαράζουν τα υπανάπτυκτα ευάλωτα κράτη. Ο πόλεμος των «Λευκών Κολάρων» και των υπέρβαρων ανθρωποειδών καλά κρατεί. Εκπρόσωποι πολυεθνικών τσεκάρουν φυσικούς ανεξάντλητους πόρους και με τα μάτια συνεννοούνται με αυτούς που θα χρηματοδοτήσουν «ηγετίσκους», ένοπλες ομάδες ή απελευθερωτικά κινήματα, ενώ ακολουθούν κατά πόδας και ο ασύδοτοι έμποροι όπλων. Όλοι κερδίζουν σε ένα παιχνίδι που μπορεί να βάλει σε μεγάλη περιπέτεια τον Πλανήτη μας.

Φυσικά και η Ελλάδα υπήρξε μεταναστευτική χώρα και σήμερα με τα αλήστου μνήμης Μνημόνια, συντελείται μεγάλη αφαίμαξη με την αθρόα φυγή της νεολαίας μας στο εξωτερικό. Υπάρχει όμως μια τεράστια διαφορά. Οι Έλληνες τότε και τώρα προσφεύγουν πάντα σε μια μεγαλύτερη και ισχυρότερη χώρα εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα πιστοποιητικά, υγείας, ποινικού μητρώου, ηλικίας, ειδικότητος, σπουδών κλπ. για σπουδές ανώτερες η εξεύρεση εργασίας. Τώρα που κλείνουν τα σύνορα ένα – ένα τα κράτη της Ευρώπης, οι «παράτυποι – λαθραίοι και μη, εμποδίζονται να εισέρχονται στις χώρες που  στοχεύουν μια καλλίτερη ζωή.   Η Ελλάδα, άοπλη, θαλασσοδέρνεται στο Αιγαίο, ναυαγοσώστρια, υπόδουλη «στοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», ακολουθεί τις εντολές των έξωθεν σωτήρων μας, άστεγη στα παγκάκια, με θηλειές αυτοκτονιών να κρέμονται, καταληστευμένη από την εισαγόμενη ληστοσυμμορία, με ανοιχτές τις αμέτρητες πόρτες υποδέχεται τους παράνομους κατατρεγμένους μαζί με τα δηλητηριώδη ξωτικά φρούτα της Τζιχαντικής Πανίδας. Ένστολοι και Εθελοντές μας ψαρεύουν πτώματα γύρω απ’ τα νησιά μας και περιμένουν εναγωνίως απ’ τους μεγάλους ανεγκέφαλους να πάρουν επιτέλους μιαν απόφαση και να βοηθήσουν στην ασφαλή φύλαξη των συνόρων της Ν. Ευρώπης.

Οι Έλληνες δεν υπήρξαν ποτέ αποικιοκράτες στην Αφρική, ούτε Σταυροφόροι στους Αγίους Τόπους.

«Ο Αλλάχ είναι Μεγάλος και Προφήτης μας ο Μωάμεθ», κραυγάζουν οι ISIS, και με το φρικιαστικό αυτό «θέσφατο», αποκεφαλίζουν αλλόθρησκους. Κι εμείς φωνάζουμε στη διαπασών: «Έλληνες κρατηθείτε, το κεφάλι ψηλά. Φυλάξτε την Πατρίδα μας, τη γλώσσα μας, τη θρησκεία μας, την ιστορία μας και τις παραδόσεις μας ως «κόρην οφθαλμού». Ο Θεός είναι μοναδικός, μεγάλος για όλη την υφήλιο κι εκτός αυτής, αγαπάει λογικά όντα και μη, ανεξαρτήτου χρώματος και φυλής.

Κρατείστε στην ψυχή σας ό,τι όμορφο και ελληνικό ομορφαίνει την ζωή σας. Η ελπίδα, η αισιοδοξία, η πίστη και τα ιδανικά μας δεν υποδουλώνονται από καμιά κυβέρνηση, κανένα Μνημόνιο. Κανένας δεν μπορεί να ξεριζώσει το DNA της Ελληνικής ψυχής.

Η Ελλάδα θ’ αντέξει ηρωικά όλες τις πιέσεις και τους εκβιασμούς των τοκογλύφων «φίλων μας». Οι Ερινύες, ας γίνουν σκληρές τιμωροί στον εφιαλτικό ύπνο των ασυνείδητων εκβιαστών μας.

Καλή Χρονιά και Ειρηνικές Γιορτές!

Ειρήνη Φάνια Παπιδά

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.