Ξεκίνησαν στις 6 Απριλίου, από το Γαύριο οι προβολές της ταινίας «Μουσικές και Μουσικοί της Άνδρου». Πρόκειται για μια ταινία – ντοκιμαντέρ, που κατέγραψε υλικό από 19 μουσικούς, δεξιοτέχνες στα λαϊκά παραδοσιακά όργανα βιολί, λαούτο, σαντούρι, τσαμπούνα και τουμπί.

Ο φακός του κινηματογραφικού συνεργείου του βραβευμένου νέου σκηνοθέτη Δημήτρη Κιτσικούδη, με την επιστημονική καθοδήγηση του Δρ Εθνομουσικολογίας Χάρη Σαρρή – γνωστού ήδη στο κοινό των Κυκλάδων για τη συμβολή του στην υποστήριξη των ετήσιων Μουσικών Συναντήσεων της Περιφέρειας- κατέγραψε  μοναδικά στιγμιότυπα, αυθόρμητες συναθροίσεις και συνεντεύξεις παλιών και νέων μουσικών σε 10 χωριά της Άνδρου, τα οποία επισκέφθηκαν οι παραγωγοί της ταινίας, σε δυο χρονικά φάσεις.

Η παραγωγή έγινε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου, Τμήμα Πολιτισμού-Αθλητισμού), σε συνεργασία με το Δήμο Άνδρου και το Σωματείο «Φίλοι του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη» και είναι η πρώτη ταινία αυτού του είδους. Θα ακολουθήσουν και άλλες, σε άλλα νησιά, ανάλογα με το υλικό που θα υπάρξει.

Η παραγωγή αυτή έχει εμπλουτιστεί από κινηματογραφικές λήψεις που έγιναν σε προηγούμενα μουσικά δρώμενα στο νησί, στα πλαίσια των διοργανώσεων της Πανανδριακής  Συνάντησης Παραδοσιακής Μουσικής (Άνδρος 2007) και της 7ης Παγκυκλαδικής Μουσικής Συνάντησης Λαϊκών Πνευστών (Άνδρος 2008), καθώς και έπειτα από πενταετή μουσικολογική έρευνα, μελέτη και σύνθεση του υλικού  που προέκυψε από αυτές.

Το τελικό προϊόν θα κυκλοφορήσει σε dvd, με τη συμμετοχή του Δήμου Άνδρου και θα αποτελέσει ένα ακόμη πολύτιμο στοιχείο προβολής της πλούσιας παράδοσης του νησιού μας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.