Ο κόσμος της τέχνης έχασε έναν ακόμη από τους ταλαντούχους δημιουργούς του.
Ο Θοδωρής Μπαφαλούκος άφησε την τελευταία του πνοή στο πατρικό σπίτι του στα Αποίκια στις 10 Σεπτεμβρίου 2016 σε ηλικία 70 ετών, 14 μήνες μετά την απώλεια του αδελφού του Σπύρου. Ο εμπνευσμένος σκηνοθέτης, σκηνογράφος, ιδεολόγος, στοχαστής και δημιουργός πραγμάτωσε με την ίδια του την πορεία της ζωής τα οράματά του.
Ήσουνα το πρώτο μου καμάρι” θα πει η γιαγιά του, χρόνια πριν στην μητέρα μου για τον Θοδωρή. Τότε που μικρό παιδάκι, είχε δοκιμάσει για πρώτη φορά κόλλυβα και του άρεσαν πολύ. “Γιαγιά τι είναι κόλλυβα;” “Τα φτιάχνουμε όταν κάποιος πεθαίνει” του είχε απαντήσει η γιαγιά η Άννα. “Γιαγιά, πότε θα πεθάνεις;” ήταν η επόμενη κουβέντα του…
Η κηδεία του τελέστηκε στις 11.9.2016 από τον Ι. Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου Σαρίζης.

Μ.Φ.Μ.

«Η ζωή και η καριέρα του Θοδωρή και της Ευγενίας Μπαλαφούκου εξελισσόταν λαμπρή στο Hollywood.  Ωστόσο σε μία απόφαση στιγμής, που έμελλε να είναι και απόφαση ζωής, επέλεξαν την Άνδρο, όπου εγκαταστάθηκαν και συνέχισαν να δημιουργούν. Η Ευγενία Μπαλαφούκου, εξαιρετικά επιτυχημένη ενδυματολόγος, έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια του κινηματογράφου, μεταξύ των οποίων, τη Julia Roberts, τη Susan Sarandon και την Cameron Diaz. Ο Θοδωρής Μπαφαλούκος, με καταγωγή από την Άνδρο, ήταν ο σκηνοθέτης της ταινίας «Rockers» του 1978. Βρέθηκαν στο νησί πριν από περίπου 15 χρόνια, όταν ξαφνικά μία ιδέα της Ευγενίας εκφράστηκε δυνατά. «Να μείνουμε εδώ για πάντα;» Ο Θοδωρής απάντησε το ίδιο ενστικτωδώς. «Ναι!» Αυτό ήταν. Το ζευγάρι, μετακόμισε από το loft που διατηρούσαν στην Tribeca της Νέας Υόρκης και άρχισε να δημιουργεί μία πανέμορφη αγροικία. Σήμερα, προσφέρουν την εμπειρία τους στο Θεατρικό Όμιλο της Άνδρου, όπου ανεβάζουν παραστάσεις με ερασιτέχνες ηθοποιούς από το μικρό χωριό. Όπως οι ίδιοι δηλώνουν, υπάρχουν πράγματα που τους λείπουν από τη Νέα Υόρκη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μετανιώνουν για την επιλογή τους. Η ζωή τους έχει προσφέρει αυτά που αναζητούσαν, ενώ και οι ίδιοι παραδέχονται, πως ότι έχουν ζήσει μέχρι στιγμής, ήταν καθαρά δική τους επιλογή»

ellines.com

Ο ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΆΝΔΡΟΥ στον οποίο ο Θοδωρής και η σύντροφος της ζωής του Ευγενία, έδωσαν την “πνοή” τους εξέδωσε το ακόλουθο Ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ. του Θεατρικού Ομίλου Άνδρου μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Θοδωρή Μπαφαλούκου, ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών σκηνοθέτης, δάσκαλος και φίλος του Ομίλου, συνεδρίασε έκτακτα και αποφάσισε:

  1. Να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία
  2. Να διαβαστεί το ψήφισμα στην εκκλησία
  3. Να γίνει δωρεά στον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Αποικίων αντί στεφάνου
  4. Να δημοσιευτεί το ψήφισμα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.