Τις σημαντικές εκδηλώσεις πολιτισμού, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν φέτος το καλοκαίρι, στο “3ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου”, παρουσίασε στις 19 Ιουνίου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρη, σε συνέντευξη τύπου, με ομιλητές τον δήμαρχο Άνδρου Θ. Σουσούδη, την Ειρήνη Βασιλοπούλου, ιδρύτρια του Μουσείου Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης, το Νίκο Σιγάλα, πρόεδρο του Ιδρύματος Π. & Μ. Κυδωνιέως.

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, πρωταγωνιστούν, οι θερινές εκθέσεις που διοργανώνουν το Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή και το Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως, η έκθεση του Μουσείου Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης, καθώς και το πρόγραμμα του 3ου Θερινού Πανεπιστημίου, που φέτος έχει θέμα «Η λογοκρισία και τα όρια του επιτρεπτού λόγου».

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον διακεκριμένο ποιητή και ζωγράφο Νίκο Εγγονόπουλο. Ο Εγγονόπουλος υπήρξε ζωγράφος, ποιητής και καθηγητής στο Πολυτεχνείο, τρεις αλληλοσυμπληρούμενες διαδρομές για έναν μόνο άνθρωπο, που τις ακολούθησε αδιάκοπα και ακούραστα επί σχεδόν πενήντα χρόνια. Σκοπός της έκθεσης που του αφιερώνει το Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή είναι να αναδείξει αυτή την πολλαπλή δημιουργικότητά του, αλλά και αυτό το αναμφισβήτητο ταλέντο που επέδειξε σε όλα εκείνα με τα οποία καταπιάστηκε. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το Σάββατο 22 Ιουλίου στις 8 μ.μ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 31.8.2017.

Το Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως θα φιλοξενήσει στους δύο εκθεσιακούς ορόφους του ιστορικού και διατηρητέου κτιρίου του, στη Χώρα, τους 23ους ΠΛΟΕΣ, που ως υπότιτλό τους έχουν την «Εύκρατη Ζώνη». Η «Εύκρατη Ζώνη» αποτελεί το τρίτο, κατά σειρά, μέρος μιας τετραλογίας που σχετίζεται με την περιβαλλοντική φύση, σε αντανάκλαση με την αλληγορική φύση του «εαυτού», όπως τη διατυπώνουν αντιπροσωπευτικά επιλεγμένοι καλλιτέχνες και έργα, καθώς εκφραστικά ανταποκρίνονται στα ποικίλα περιεχόμενα και στις στοχαστικές προκλήσεις, οι οποίες αναφύονται, μέσα από εικαστικά σύγχρονες προσεγγίσεις του θέματος. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 22 Ιουλίου στις 8 μ.μ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 31.8.2017.

Το Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης Ανδρου διοργανώνει εφέτος την επετειακή έκθεση «60 Χρόνια “Ανδριακή” από-Τυπώματα ανδριακής Ιστορίας» στον χώρο όπου στεγάζεται το Παλιό Παγοποιείο Μαντζαβελάκη στη Χώρα (δίπλα στο ξενοδοχείο «Παράδεισος»). Η έκθεση φιλοδοξεί να αναδείξει την έντυπη ιστορία του νησιού και των ανθρώπων του όπως αναγράφεται στις σελίδες της τοπικής εφημερίδας της Άνδρου «Ανδριακή», η οποία κλείνει στις 4 Οκτωβρίου 2017 60 χρόνια από την ίδρυσή της το 1957 και περιλαμβάνει πρωτοσέλιδα, εσωτερικές σελίδες, ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό και μέρος των αρχείων της από την περίοδο της λινοτυπίας έως τις μέρες μας. Η εφημερίδα αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια το μοναδικό έντυπο μέσο του νησιού, που κυκλοφορεί και σε ψηφιακή έκδοση με τον τίτλο andriakipress.gr. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Δευτέρα 7 Αυγούστου στις 8 μ.μ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 31.8.2017.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το Θερινό Πανεπιστήμιο, εφέτος φέρει τον ειδικό τίτλο «Η λογοκρισία απέναντι στον λόγο και στην κρίση. Τα όρια του επιτρεπτού λόγου» και θα πραγματοποιείται από 9 ως τις 16 Ιουλίου στο Γαύριο.

Την αφίσα και το εξώφυλλο του 3ου Φεστιβάλ, φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Γιώργος Χαδούλης, ενώ τα βίντεο είναι σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Βούλγαρη και μουσική Σπύρου Λούκου.

Η συνέντευξη τύπου -που έγινε παρουσία του Ανδριώτη ευεργέτη Αλκιβιάδη Τάττου και των αρχιτεκτόνων του θεάτρου – κοσμήματος, στον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας, Κυριακής Κονδυλάτου και Κωνσταντίνου Λούκου-, δόθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Saint George Lycabettus, την οποία παραχώρησε ευγενικά, η κ. Ειρήνη Βασιλοπούλου.

Προβολή / Επικοινωνία: BrainCo S.A.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ Άνδρου 2017

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 (έναρξη): Μουσικοθεατρική παράσταση “Όλοι ένα, φίλα με.. κι άλλο” του Σταμάτη Κραουνάκη. Τρεις γενιές τραγούδια. Συμμετέχουν εννέα ακόμη καλλιτέχνες, ηθοποιοί και μουσικοί.

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017: Προβολή της κλασικής και δημοφιλούς παράστασης όπερας, από την Metropolitan Opera.

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017: Καμεράτα. Gala ελληνικής οπερέτας με διευθυντή ορχήστρας τον Γιώργο Πέτρου. Θα παρουσιαστούν πολυαγαπημένα κομμάτια από τον “Βαφτιστικό”, τους “Απάχηδες των Αθηνών”, το “Πικ νικ” κ.α. Συμμετέχουν 23 μουσικοί και 2 σολίστ λυρικοί τραγουδιστές.

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017: Η αισχύλεια τραγωδία “Επτά επί Θήβας” σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Στάνκογλου και Κλειώ-Δανάη Οθωναίου. Μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017: Η κωμικοτραγωδία “Πέτρες στις τσέπες του” της Μαρί Τζόουνς, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία των Μάκη Παπαδημητρίου και Γιώργου Χρυσοστόμου. Παραγωγή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017: Dance Gala: Βραδιά Ρωσικού Μπαλέτου. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί Carmen και στο δεύτερο μέρος Fragment from the ballet Swan Lake, Vokalis και Polovtsian Dances. Συμμετέχουν 16 χορευτές από The Royal Moscow Ballet και δύο σολίστες από μπαλέτο Stanislavsky.

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017: «Μουσική από τον Ελληνικό Κινηματογράφο» – Φιλαρμονική Μουσικού Συλλόγου Άνδρου (ΜΟΥ.Σ.Α.)

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017: Συναυλία “RESTART” με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τους Ευγενείς Αλήτες. Με νέα τραγούδια, νέους συνεργάτες και νέο ήχο, εκ μέρους του δημοφιλούς τραγουδοποιού.

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017: Η “Μήδεια” του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. 15 ηθοποιοί και 4 μουσικοί επί σκηνής. Πρωταγωνιστεί η Μαρία Ναυπλιώτου. Μία συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017: Θεατρικός Όμιλος Άνδρου. “Αρσενικό και παλιά δαντέλα”, η μαύρη κωμωδία του Τζόζεφ Κέσελρινγκ, σε σκηνοθεσία Θεώνης Ριντ.

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017 (λήξη): Η θεατρική ομάδα “Αλαλούμ” παρουσιάζει την παράσταση “Βαφτιστικός” του Θεόφραστου Σακελλαρίδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Δάμπαση.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.