Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως «ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ».

Για εμάς τα μέλη και τους φίλους των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, πέραν του ύψιστου συμβολισμού της συγκεκριμένης ημέρας, η ουσία της πραγματικής και συνεχούς προστασίας του Περιβάλλοντος συνιστά τον διαρκή και συνειδητό πρωταρχικό πυλώνα της ύπαρξή μας, της ιδεολογικής μας βάσης, των ανησυχιών μας και των αγωνιστικών μας παρεμβάσεων.

Το Περιβάλλον δεν είναι απλά ένα από τα θέματα της επικαιρότητας με τα οποία πρέπει να ασχολούμαστε μια ημέρα το χρόνο, είναι η πιο απόλυτα συνυφασμένη με την ίδια την ανθρώπινη ζωή βασική παράμετρος και αρχέγονη «περιουσία» που διαθέτει ο πλανήτης μας!

Κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα αλλά και η ύπαρξη κάθε έμβιου οργανισμού στην Γη επηρεάζεται και αλληλοεπιδρά με το Περιβάλλον. Έτσι, λοιπόν, οφείλουμε στην ίδια μας την ύπαρξη να αφιρώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην Προστασία του Περιβάλλοντος και την σοφή διατήρηση του, χωρίς αφήνουμε να περνάει ούτε μια ημέρα χωρίς να δράσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Εμείς οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ το έχουμε βαθιά συνειδητοποιήσει αυτό και για αυτό δεν αρκούμαστε στην συγκεκριμένη ημέρα. Οι πρακτικές μας και οι προβληματισμοί μας είναι συνεχείς και εντατικοί. Ούτε ώρα δεν δικαιούμαστε να αφήσουμε να περνάει όσο το Περιβάλλον έχει την ανάγκη μας, όσο ακριβώς έχουμε και εμείς την ανάγκη του και την υποχρέωση να το προστατεύσουμε!

Στα πλαίσια, λοιπόν,  της ΗΜΕΡΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 2024 στηρίζουμε την πρωτοβουλία και την πρόσκληση του Επιμελητήριου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας με τίτλο «Ημέρα Περιβάλλοντος 2024. Δεν γιορτάζουμε. Στέλνουμε σήμα κινδύνου» και  καλούμε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να σταθούν σταθερά και αδιαπραγμάτευτα στο πλάι μας, να αναλάβουν προσωπικές και συλλογικές πρωτοβουλίες και δράσεις, να συστρατευθούν συνειδητά στην Προστασία και Διατήρηση του Περιβάλλοντος χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση.

Οι συμπρόεδροι και η Πολιτική Γραμματεία των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Επιμέλεια: Φραντζέσκος Καλλιβρούσης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.