Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΝΔΡΙΝΟΥ

 Η ερώτηση ΔΕΝ είναι υποθετική: Υπάρχει κράτος στον κόσμο που να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του και να μην εφαρμόζει ΕΞΙ καταδικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων εις βάρος του για το ΙΔΙΟ θέμα;

Φυσικά και υπάρχει! Είναι η Ελλαδίτσα μας… Όπου επικρατεί πάντα το δίκαιο της ζούγκλας, δηλαδή το δίκαιο του ισχυρότερου. Έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη»; Έχεις γνωστό βουλευτή; Ακόμη χειρότερα: Έχεις γνωστό πολιτικό που μπορεί να επηρεάσει καταστάσεις; Κερδίζεις! Τόσο απλά… Κι άσε τα Πρωτοδικεία, τα Εφετεία, το Συμβούλιο της Επικρατείας, τον Άρειο Πάγο να παίρνει αποφάσεις αντίθετες. Εσύ, μεγάλε Έλληνα, τον έχεις βρει τον τρόπο να κάνεις το δικό σου. Κορόιδο είσαι;

Κι αν νομίζετε πως όλα τα παραπάνω δεν αφορούν την Άνδρο, κάνετε μεγάλο λάθος! Αποκλειστικά την Άνδρο αφορούν. Αναφέρομαι στις αποφάσεις που έχουν κερδίσει οι Σύλλογοι Πιτροφού και Ζαγανιάρι για την χωματερή της Σταυροπέδας. Δεν υπάρχει δικαστήριο που να μην τους δικαίωσε. Κέρδισαν ασφαλιστικά μέτρα, κέρδισαν σε τακτική δικάσιμο, κέρδισαν απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και άλλη απόφαση του Αρείου Πάγου. Βρε, δεν βαριέσαι! Τα απορρίμματα του νησιού εξακολουθούν και καταλήγουν στη Σταυροπέδα.

Επειδή έτσι θέλουν οι «μπαρμπάδες από την Κορώνη». Επειδή έτσι αποφασίζουν οι μικροπολιτικοί σε κάθε βαθμίδα της διοίκησης.

Παλαιότερα οι ντόπιοι μικροπολιτικοί μας έλεγαν: «Δίκιο έχετε, αλλά η υγεία των κατοίκων του νησιού είναι πάνω από όλα». Κι έριχναν τα σκουπίδια στη Σταυροπέδα, καλυμμένοι πίσω από «την υγεία των κατοίκων του νησιού». Ταυτόχρονα έκαναν και μια μελέτη για να βρουν –υποτίθεται!- χώρο για κατασκευή ΧΥΤΥ. Πέντε διαφορετικές μελέτες –αν θυμάμαι καλά- πλήρωσαν οι Ανδριώτες! Καμία δεν προχώρησε… Απλούστατα επειδή έγιναν έτσι… για να γίνουν. Για να πέσει «στάχτη στα μάτια» κατοίκων, δικαστών, διαμαρτυρομένων, υπουργείου Πολιτισμού… Για να έχουμε να λέμε πως κάτι κάνουμε. Στην πραγματικότητα, για να παίζουμε καθυστερήσεις και το πρόβλημα να μεταφερθεί στον επόμενο!

Τώρα, που ο κόμπος έφτασε στο χτένι, και το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου αποφάσισε να προχωρήσει σε χωροθέτηση, άλλαξε το τροπάριο… Οι καθυστερήσεις παίζονται σε επίπεδο Αποκεντρωμένης Διοίκησης! Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που περιγράψαμε πιο πάνω, του «μπάρμπα στην Κορώνη» δηλαδή, της μικροπολιτικής και των κάθε λογής μικροπολιτικών που αφθονούν στις μέρες μας, σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης.

Δυστυχώς, ζούμε (εδώ και πολλά χρόνια!) στην εποχή της παντελούς απουσίας ηγετών. Στην εποχή της αποθέωσης του «όλα για τα ψηφαλάκια», στην εποχή του απόλυτου μηδενισμού αποφάσεων δικαστηρίων –ακόμη και του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Υπάρχει ελπίς; Πολύ αμφιβάλλω… Καλή Ανάσταση!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.